Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Rönnberg jublar över Fagemo-beskedet

Att det är tuff konkurrens på forwardssidan i Frölunda är tydligt när Sebastian Stålberg fått sitta ombytt i tvåa raka matcher utan någon speltid – nu ska dessutom Samuel Fagemo in i den konkurrensen.
– Det är det absolut tråkigaste med mitt jobb, att behöva lämna någon utanför, säger Roger Rönnberg.

Det vimlar av tunga namn på forwardssidan i Frölunda den här säsongen. Joel Lundqvist, Ryan Lasch, Rhett Rakhshani, Simon Hjalmarsson, Johan Sundström, Nicklas Lasu, Patrik Carlsson, Lucas Raymond, Jacob Peterson, ja den listan kan göras mycket längre än så.

Ett kvitto på den stenhårda konkurrensen är att den dubble SM-guldvinnaren, Sebastian Stålberg, fått sitta ombytt i två raka matcher utan någon speltid.

I den där konkurrensen ska Roger Rönnberg nu på något sätt lyckas få in Samuel Fagemo som återvänder till klubben efter att Los Angeles Kings bestämt sig för att låna ut talangen till Frölunda.

Med hans ankomst blir konkurrensen än hårdare.

– Att få hem honom är oerhört bra för oss. Han var en av våra absoluta spjutspetsar förra säsongen och han kommer utvecklas ännu mer här. Det är vansinnigt roligt för laget, säger Rönnberg och fortsätter:

– Jag var lite halvt beredd på att han skulle ta en plats därborta. Men Frölunda får tacka för att han kommer göra en säsong till hos oss.

Vad säger du om konkurrensen? Den hårdnar ännu mer nu?

– Det är en lång säsong, vi kommer behöva alla våra spelare. Det är grymt bra att ha både bredd och spets.

Vad säger du till de spelarna som lämnas utanför?

– Det är det absolut tråkigaste med mitt jobb. Att se en spelare som Sebastian Stålberg som inte fått spela nu men som ändå gör allt i sin makt för att visa att han vill in till varje pris. Han stöttar och peppar som om han spelade och är enormt lojal. Det känns tungt att inte kunna erbjuda han speltid just nu.

"Underbart skönt!"

Beskedet om att Samuel Fagemo lånas ut en säsong till Frölunda kommer mitt under mötet med Örebro. Ett möte som slutar med att Frölunda tar andra raka segern efter att Ryan Lasch klivit fram med mindre än en minut kvar och skickat in segerpucken i powerplay.

– Det var underbart skönt! Killarna gör en jättebra bortamatch och förtjänar verkligen att vinna. Det hade varit väldigt surt om vi inte fått med oss alla tre poängen i den här matchen, säger Roger Rönnberg.

Från sin plats på bänken fick han se sina stjärnor kliva fram offensivt. Simon Hjalmarsson kvitterade, Rhett Rakhshani gjorde både 2–1 och 3–1 för Frölunda innan Ryan Lasch som sagt klev fram på nytt.

– Det är många som är med och bidrar idag. Det är lätt att se de killar som gör målen, det är jätteduktiga spelare. Men kedjan med Sundström, Carlsson och Raymond gör sin bästa match och har otur att pucken inte går in. Lasus kedja rör på sig mer och mer och det ser ut som att vi närmar oss det där laget som har fyra kedjor som är med och bidrar, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Det här var ett till steg upp på trappan. Vi fortsätter vår utveckling och tar steg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.