Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joel Mustonen jublar efter sitt 2–1-mål borta mot Malmö. Frölunda tog andra raka segern när det blev 3–2 efter straffar.

Rönnberg: "Boxplay-killarna vinner matchen"

Onödiga utvisningar kunde ha fällt Frölunda borta mot Malmö. I stället fick göteborgarna kraft genom ett starkt spel i numerärt underläge.

Frölundatränaren Roger Rönnberg tryckte inför bortamötet med Malmö på att han ville se disciplinerade spelare och inga onödiga utvisningar. Resultatet?

- Det tyckte jag inte syntes. Jag tycker domarna faktiskt gör ett bra jobb förutom den sista på Lias Andersson (i förlängningen). I övrigt är det solklara utvisningar vi tar. Vi spelar med dålig disciplin igen. Tyvärr, säger Rönnberg.

"Grymt boxplay"

Trots det kunde Frölunda vända 0–1 till 3–2-seger på straffar. Malmö fick spela i nio minuter i numerärt överläge, men lyckades endast få in en puck i spelformen bakom Frölundamålvakten Johan Gustafsson. Målet kom i slutskedet av den andra perioden genom Carl-Johan Lerby och 2–2-kvitteringen tog matchen till en mållös förlängning.

- Ett grymt boxplay och bra målvaktsspel hjälpte oss att vinna den här matchen. Igen var det jättebra moral och uppoffrande spel, framför allt av våra boxplay-killar. De får vinna den här matchen, säger Rönnberg.

- Jag tycker inte att vårt powerplay var dåligt, men jag tycker att vi brister i killerinstinkten, säger Malmötränaren Peter Andersson.

Efter fyra raka matcher utan seger har Frölunda nu två raka vinster. Senast blev det 3–1 hemma mot Örebro.

- Det är andra matchen i rad som vi vinner på inställning i stället för på skönspel och jag tror att det är bra för årets lag. Att alla unga spelare som är inne nu får se att man kan faktiskt vinna matcher utan att det alltid behöver vara så vackert, säger Frölundatränaren.

Lundqvist skadad

I båda matcherna har såväl nyförvärvet Joel Mustonen (2–1) som målkungen Victor Olofsson (1–1) nätat. Det var även Olofsson som sköt extrapoängen till Frölunda i den sjunde straffomgången.

- Jag tycker att Mustonen gör det ganska bra. Kul att han får göra mål igen – det är nog bra för hans självförtroende. Sedan är han inte riktigt fulltränad än för att spela vårt spel. Så det kommer nog att ta en månad innan han är fullt inne i vårt sätt att spela ishockey, säger Rönnberg.

Lagkaptenen Joel Lundqvist saknades på grund av skada, men Rönnberg hoppas att Frölundaveteranen är tillbaka till hemmamötet med Rögle på torsdag.