Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Dennis Everberg, vänster, och Joakim Nordström efter Tre Kronors VM-guld i Köln 2017. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Rögles stjärnvärvning – dubble världsmästaren

Dennis Everberg återvänder till Sverige och har skrivit ett femårskontrakt med SHL-klubben Rögle. "Jag ser verkligen fram emot att komma hem", säger han i ett pressmeddelande

Den 27-årige ishockeyforwarden, som tagit två raka VM-guld med Tre Kronor och var med i OS i Pyeongchang förra året, spelade den här säsongen för Manitoba i AHL och för Zug i Schweiz.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Everberg är från Västerås men flyttade till Ängelholm och Rögle som tonåring. Han var med att både spela upp, och ned, Rögle från SHL-spel under tidigt 2010-tal.

"Jag ser verkligen fram emot att komma hem och återförenas med flera gamla lagkamrater från juniortiden i Rögle som Zaar (Daniel), Brithén (Ted) och Sjögren (Mattias). Det var roliga år och nu återförenas vi igen, när vi fortfarande är mitt i karriären. Jag är fortfarande sugen på att vinna, det är därför jag håller på med det här och vill ha min bästa hockey framför mig", säger Dennis Everberg i ett pressmeddelande.

Everberg lämnade Rögle 2014 för två säsonger i Colorados NHL- och AHL-organisation. 2016 var han tillbaka i Sverige och SHL, men lämnade Växjö efter bara en säsong för spel i KHL.

"Vi är mycket stolta över att ännu en klasspelare fostrad i Rögle väljer att återvända till Ängelholm och ett långtidskontrakt när han står på toppen av sin karriär", säger Rögles sportchef Chris Abbott.