Ted Brithén var en av Rögles målskyttar i segermatchen mot Brynäs. Arkivbild.

Rögle vann målfest mot Brynäs

Statistiken talade för Brynäs, men så blev det inte. Rögles förlustsvit och Brynäs "varannan-match-segersvit" bröts då hemmalaget vann med 4–3.

|

Den 6 januari inledde Brynäs den märkliga sviten med seger och förlust om vartannat. Men efter förlusten i tisdags mot Malmö blev det inte seger och en nionde match i "varannan-match-segersviten".

För Rögle betydde segern att en tre matcher lång förlustrad bröts.

- Vi hade ett helt okej spel och jobbade på bra och krigade för varandra. Och vi förvaltade våra målchanser, säger Rögles Ted Brithén efter segern till C More.

Det tog nästan halva matchen innan det blev mål. Då, i mitten av andra perioden gjorde Brynäs Linus Ölund 1–0 på ett hårt skott samtidigt som Röglemålvakten Justin Pogge var skymd.

Tredje perioden blev sedan rena målfesten med sex mål.

Först kvitterade Rögle då Bryan Lerg gjorde sitt 15:e mål för säsongen, framspelad bland annat av SHL-debutanten Olle Liss, nyförvärv från allsvenska Pantern.

Tre minuter senare tog hemmalaget också ledningen då Alexander Younan satte 2–1. Brynäs Jesper Boqvist kvitterade fyra minuter senare, men tre och en halv minut senare satte Rögles Kevin Gagné 3–2.

4–2 kom i tom bur med knappt minuten kvar genom Ted Brithén och Brynäs Jesper Jensen reducerade med bara tolv sekunder kvar av matchen.

- Det här var skitkul, nu kommer man att sova gott i natt. Jag tycker att vi var det bättre laget överlag och segern var rättvis, säger Olle Liss till C More.

I och med segern är Rögle kvar över kvalstrecket, fast på samma poäng som Mora under strecket.

Rögles Sebastian Collberg skadades tidigt i matchen och fördes till sjukhus.

- Han har förmodligen brutet handleden, säger Rögles pressansvarige Lars Mauritzson enligt Kvällsposten.