Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jubel i Rögle.

Rögle säkrade nytt SHL-kontrakt

Rögle såg till att Linköping nollades för andra omgången i rad – och säkrade dessutom nytt SHL-kontrakt. Efter utlåningen till allsvenska Oskarshamn återförenades bröderna Lucas och Ludvig Elvenes i samma kedja – och sköt moderklubben kvar i högsta ligan med dubbla fullträffar i 3–0-segern.

När pappa Stefan Elvenes spelade i Rögle under 1980- och 90-talet hade han äldre brorsan Roger och ett tag även lillebror Tord i samma lag.

Nu är det sönerna Ludvig (21) och Lucas (18) som för familjetraditionen vidare – och är på väg att slå sig in i klubbens SHL-lag på allvar.

- Vi spelade första gången tillsammans i J20 och under vintern har ju båda varit utlånade till Oskarshamn i allsvenskan. Kul att båda är tillbaka i Rögle nu och att vi får spela i samma kedja. Vi har bra koll var vi har varandra på isen, säger storebror Ludvig.

Dubbla fullträffar

I tredje matchen efter återkomsten till moderklubben i Ängelholm svarade han för två läckra mål fram till både 1–0 och 2–0 i slutet av den första perioden.

Båda gångerna assisterad av lillebror Lucas.

- Jag hade bara gjort ett mål i SHL tidigare och de här två slår otroligt högt. Rögle är ju vår klubb ända sedan vi var små och det känns fantastiskt att vi spelar kvar i högsta ligan även i höst, säger Ludvig.

- Det är jättekul att spela tillsammans med brorsan. Det hoppas jag vi får fortsätta med även nästa säsong. Vi har en bra kemi och kan ju varandra utan och innan, menar Lucas.

Ludvig har bara gjort tre matcher i SHL den här säsongen, medan Lucas är uppe i 26 stycken. Lillebror har varit med mer på resan från ett mycket dystert läge och stor risk för kvalspel till att hänga kvar.

- Det känns helt underbart, vi har verkligen kämpat för det här tillsammans och trott på det även när det sett som mörkast ut. Nu blir det en rolig bussresa hem, ler Lucas.

Hyllade bröderna

Tränaren Cam Abbott hyllade inte bara målvakten Justin Pogge för sin nolla och stabila spel – utan dessutom bröderna Elvenes.

- De har båda en mycket hög kompetens och det är roligt att just egna produkter som de kliver fram och avgör i en sådan här pass viktig match, framhåller Cam.

Linköping pepprade 40 skott mot Pogge – men lyckades inte överlista honom en endaste gång.

Därmed tvingades ett av fansen utbuat LHC kliva av isen för andra matchen i rad utan att göra mål. Östgötarna har åkt på stryk åtta av de nio senaste omgångarna, förlorat sex raka hemmamatcher och bara producerat sju mål på de sju senaste matcherna.

Därför är det redan med två omgångar kvar att spela klart att man måste spela play in för att ha chans att nå kvartsfinal.

- Vi skapar många chanser, men gör det väldigt svårt för oss för tillfället. Klart att det är otroligt frustrerande. Samtidigt är det inte så mycket som krävs för att det ska lossna för oss, säger tränaren Dan Tangnes.