Rögle hemmavann mot Mora. Arkivbild.

Rögle närmar sig efterlängtat SM-slutspel

Rögle studsade tillbaka efter förlusten senast. Mot nästjumbon Mora kom fjärde segern på de senaste fem matcherna efter ett hattrick av Linus Sandin. Ängelholmlaget tar sig därmed allt närmare sitt första SM-slutspel sedan 1994.

|

Rögle, som förlorade mot serieledande Färjestad med hela 1–6 i sin senaste match, är i och med segern tillbaka i vinnarspåret. Laget klättrar till åttonde plats i den jämna tabellen både uppåt och neråt.

Hattrickskytten Linus Sandin och tvåmålsskytten Mattias Sjögren fixade 5–1-segern mot Mora och tre nya poäng.

Sandin gjorde tidigt mål

Sandin gjorde sitt första mål redan efter knappt fyra minuter då han efter ett fint anfall enkelt kunde lägga in pucken i öppen kasse.

- Jag blev chockad själv över hur mycket tid jag hade, säger Sandin i C More.

Fyra minuter efter ledningsmålet kom 2–0 av Mattias Sjögren efter en fin soloprestation och assist av Kodie Curran, som tog sig fram över isen med en läcker dragning.

"Vi dör av"

Rögle hann även få ett mål bortdömt innan perioden var över.

- När de får 2–0 känns det som att vi dör av. Man ska fanimej ge allt. Vi slutade åka skridskor och Rögle körde mer eller mindre över oss, vi blev helt passiva, säger tränaren Mats Lusth i C More.

Efter en mållös mittenperiod kom avgörandet tidigt i tredje. Den här gången stod Mattias Sjögren för det första målet i perioden i powerplay innan Sandin satte spiken i kistan med sitt 4–0-mål minuten senare. Sandin gjorde även 5–0 snyggt med drygt fem minuter kvar av matchen innan Mora fixade ett tröstmål.

Rögle har ordentlig vittring på ett slutspel som man senast spelade 1994. Den gången slutade man trea i grundserien och åkte sedan ut i kvartsfinal mot Malmö.

- Vi hade en tuff start men sedan siktat högt hela vägen. Det skulle betyda fruktansvärt mycket för föreningen, fansen och oss spelare att få vara med om det, säger Mattias Sjögren i C More.