Rädslan efter Kobe Bryants död: Att bilderna ska spridas

Sedan Kobe Bryants dödsolycka 2020 har hans änka levt i ständig fruktan. Detta för att bilderna på hans lik ska spridas.
– Så fort de sprids kan man inte få tillbaka dem, säger Vanessa Bryant.

ANNONS
|

Händelsen skakade en hel idrottsvärld. Det var för två år sedan som basketlegendaren, i ett sällskap bestående av bland annat hans dotter, kraschade med sin helikopter.

Både Kobe och Gianna Bryant omkom, 41 och 13 år gamla.

Kobes fru och Giannas mamma, Vanessa Brynat, var givetvis förkrossad efter incidenten. Hon har än i dag svårt att komma över det – bland eftersom räddningspersonal tog bilder som ”souvenirer” från dödsolyckan.

Hon lever i ständig rädsla för att dessa ska spridas på internet, någonting hon berättade i en rättegång i Los Angeles under fredagen, enligt danska Ekstrabladet.

– Så fort de sprids kan man inte få tillbaka dem, sa hon med tårar i ögonen.

ANNONS

Bilderna spreds på bar

Bilderna som togs ska ha visats upp på en bar kort efter olyckan, en tjänsteman har tidigare erkänt att han delat bilder med sin kollega.

Vanessa Bryant säger att hon lider av känslomässig ångest efter att ha hört om det hela. Den aktuella rättegången avhandlar en stämningsansökan hon skickat in mot distriktet Los Angeles och de ansvariga myndigheterna. Bryant menar att dessa gjort sig skyldiga till vårdslöshet och intrång i privatlivet.

Hennes avlidne man, Kobe Bryant, ses som en av de största basketspelarna genom alla tider. Under sin karriär blev han NBA-mästare fem gånger med Los Angeles Lakers.

LÄS MER:Kobe Bryants änka stämmer polisen för olycksbilder

LÄS MER:Kobe Bryant-staty rest två år efter dödsolyckan

LÄS MER:Brandmän fotade Kobe Bryants kropp – sparkas

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS