Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgårdsfansen fick se en dramatisk match i Globen.

Räddades – i allra sista sekunden

En ynka sekund kvar att spela mot Växjö. Då klev Linus Johansson fram – och fick Globen att explodera med sitt poängräddande sista sekunden-mål.

Stämningen inför matchen var lättsamt glad och uppsluppen. 10 078 personer hade letat sig till Globen för att se Djurgården möta Växjö på annandagen, men såg ut att få lämna med besvikelse. Djurgården hade nämligen inte fått kontroll på det synkroniserade Växjö-laget och låg under med 1–2 när klockan tickade ner mot slutsignal.

Men de frustrerade läktarna skulle få glädjevråla. Med bara sekunden kvar att spela (!) hamnade pucken hos Linus Johansson – som tryckte av och kvitterade. 2–2.

"Häftig känsla"

- Jag kollade på klockan precis innan och såg att det var nio sekunder kvar. När jag fick pucken tänkte jag att det kanske var två sekunder kvar, säger Johansson efter matchen.

TT: Det måste ha varit en sorts segerkänsla?

- Just där och då var det utan tvekan en segerkänsla. Det var häftigt. Det var roligt att få göra mål och det är så jäkla viktigt att ta alla poäng vi kan få.

När målet faktiskt kom är oklart då matchklockan, som hade strulat hela kvällen, först visade att sex tiondelar och sedan dryga sekunden kvar att spela. För målvakten Joacim Eriksson, som gjorde en i övrigt fin insats, spelar det ingen roll.

- RIktigt segt. Jag tycker att vi hade ganska bra kontroll där innan. Den studsade deras väg. Jag hade ingen aning vad klockan var. Det var absolut inte kul att släppa in den, säger Eriksson.

Växjö – ett klokt kollektiv

Förlängningen var Djurgårdens men Eriksson vaktade kassen väl. Matchen gick till straffläggning, där Djurgårdens tränare Robert Ohlsson valde att stoppa in Mikael Tellqvist efter en hel match på bänken. Det räckte inte och Växjö lämnade Globen med extrapoängen.

Sam Hallams smålänningar är inte SHL:s frejdigaste lag, men är serietvåa av en anledning. De har en smartness i spelet och även om Djurgården till slut lyckades få en del farliga lägen så stryper de skickligt motståndarnas anfall. Med andra ord: de är taktiskt sluga.

- De är så skickliga och ett av de bättre lagen på att stänga matcherna. De har kanske inte den bästa farten men är ett bra kollektiv. Fem man som är överallt hela tiden, skejtar man förbi en man så kommer det alltid en till, säger Linus Johansson.

Djurgården, som är placerade nere vid de jobbiga kvalstrecken, var nöjda med poängen.

- I den prekära situationen vi är i så betyder det allt att få alla småpoäng hit och dit, säger Johansson