Quaisons ilska mot Uefa: "Det är inte okej för mig"

Under EM-kvalmatchen mot Rumänien utsattes både Alexander Isak och Robin Quaison för rasistiska påhopp från läktarplats. Uefa startade en utredning – där man friade det rumänska förbundet från allt ansvar.
– Jag är fortfarande irriterad på den situationen, säger Quaison i Studio Blågult.

ANNONS
|

Han fick sitt stora genombrott i landslaget där han noterades för fem fullträffar under EM-kvalet och spelade till sig en plats i startelvan. Under en av kvalmatcherna till EM-slutspelet som skulle ha spelats i sommar men flyttats fram ett år i tiden – utsattes både Quaison själv och Alexander Isak för rasistiska påhopp från läktarplats.

LÄS MER: Träningsmatch i Borås kan ha omsatt mer än 37 miljoner

Det europeiska Fotbollförbundet startade en utredning.

En utredning som skulle leda till att det rumänska förbundet friades helt från allt ansvar.

– Jag är fortfarande irriterad på den situationen. Jag tycker att det är lite fucked up, säger Quaison i Fotbollförbundets Studio Blågult.

ANNONS

LÄS MER: Tidningen slår fast – Zlatan lämnar Milan

Enligt den svenske landslagsanfallaren ska Uefa ha hört av sig till både honom och Alexander Isak för att få spelarnas version av det som hände. Något som Quaison dock inte tror påverkade Uefa särskilt mycket.

– Den signalen de skickar åtminstone till mig är att jag och ”Alex” ljuger. Att ingenting hände. Då måste det hända mycket för att de ska kunna bli straffade. Men vi sa vad som hade hänt och ingenting hände. Rumänien blev friade och det känns som de sitter där och tänker att vi ljuger, säger Quaison och fortsätter:

– Ärligt talat, vi har tagit oss till EM. Vad bryr jag mig om att straffa Rumänien? Vi har redan straffat dem på planen. Men de gör saker som inte är okej och få måste man stå upp för sig själv och säga vad som hänt. Men det känns som att de ser det som att vi ljuger och hittar på något och det är inte okej för mig.

LÄS MER: Ilskan mot Sjögren efter svaret om Hegerberg

Det svenska landslaget kunde fira sin EM-plats efter segern mot just Rumänien 15 november efter att Robin Quaison och Marcus Berg skjutit Sverige till mästerskapet.

ANNONS

– Det var fantastiskt. Vilken första halvlek vi gjorde. Det var oerhört skönt att gå in med 2-0 i halvtid och det kändes som att det skulle mycket till om att de skulle vända på det eller få ett oavgjort resultat. Det är en fantastiskt skön känsla. Andra halvlek var så klart annorlunda, men vi gjorde det bra och stod rätt. De skapade inte så jättemånga chanser, sa Marcus Berg till C More.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS