Mainz-spelarna firar Robin Quaisons fullträff mot Bremen.
Mainz-spelarna firar Robin Quaisons fullträff mot Bremen. Bild: Arne Dedert/AP/TT

Quaison målskytt – firade med knuten näve

Robin Quaison fortsätter att imponera i Tyskland. I den näst sista omgången av Bundesliga blev han målskytt för första gången sedan återstarten. Målet firade han med en knuten näve i skyn.

Mainz säkrade fortsatt spel i Bundesliga kommande säsong efter att ha besegrat nästjumbon Werder Bremen med 3–1.

För hemmalaget slog anfallsstjärnan Robin Quaison an tonen när han från nära håll nickade in ledningsmålet i den 25:e minuten. Det var svenskens första fullträff sedan återstarten av ligaspelet, totalt hans 13:e den här säsongen.

Målet firade han och lagkamraterna genom att knyta näven mot skyn för Black lives matter-rörelsen.

Några minuter senare fyllde Jean-Paul Boëtius på till 2–0.

Men när Quaison byttes ut i paus kom gästerna, med Ludwig Augustinsson, närmare efter en snabb reducering. Mainz höll dock undan och vann matchen med 3–1.

Med en omgång kvar av ligan parkerar Werder Bremen näst sist. Det står redan klart att de i bästa fall kan kvala sig kvar i Bundesliga, men då krävs det tre poäng mot Köln, samtidigt som Düsseldorf inte vinner.

Från omgången kan även noteras att Emil Forsberg fick starta för Leipzig för första gången på sex matcher. Det slutade dock med förlust, 0–2, hemma mot Dortmund efter att Erling Braut Haaland gjort matchens båda mål. Forsberg blev utbytt efter cirka 75 minuters spel.