Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Vladimir Putin anklagar USA för att försöka påverka det ryska presidentvalet 2018. Här syns den ryske presidenten på läktaren under OS i Sotji 2014. Arkivbild.

Putin: "Påhitt från USA"

Rysslands president Vladimir Putin anklagar USA och säger att dopinganklagelserna mot ryska skidåkare är ett påhitt från USA:s sida för att försöka påverka det ryska presidentvalet som ska hållas i mars nästa år.

- Som respons på vår påstådda inblandning i deras val, försöker de nu skapa problem inför det ryska presidentvalet, säger Putin.

Den ryska presidenten har ännu inte bekräftat huruvida han kommer delta i nästa års presidentval, men han väntas både delta och väljas till att sitta ytterligare en presidentperiod. Putins anklagelser gentemot USA kommer efter beskedet att den Internationella olympiska kommittén (IOK) stänger av ytterligare fyra ryska skidåkare på livstid från OS, utöver de två som redan stängts av. Att Ryssland skulle ha lagt sig i det amerikanska valet förra året, när Donald Trump kom till makten, är något den ryska presidenten starkt förnekar.