En punktering sänkte Jenny Rissveds i världscuptävlingen i Snowshoe. Arkivbild.
En punktering sänkte Jenny Rissveds i världscuptävlingen i Snowshoe. Arkivbild. Bild: Gian Ehrenzeller

Punktering förstörde för Rissveds i USA

Jenny Rissveds slogs om en topplacering i världscupavslutningen i USA. Men en punktering grusade segerchanserna för svenskan som fick nöja sig med en sjundeplats.

ANNONS

Efter en dryg timmes körning och med bara ett varv kvar var Jenny Rissveds med och slogs om en ny pallplacering i cross country i världscupavslutningen i amerikanska Snowshoe.

Då hände det som inte fick hända.

Den 25-åriga mountainbikestjärnan, som i våras gjorde comeback efter två års frånvaro i världseliten, drabbades av en punktering och tappade många värdefulla sekunder.

Med bara ett fungerande hjul krigade Rissveds på i flera minuter innan hon till slut, på det sjunde och sista varvet, fick sitt däck ersatt. Från att ha varit jämsides med fransyskan Pauline Ferrand Prevot, som vann loppet, körde svenskan till sist över mållinjen som sjua – två minuter och 23 sekunder efter segraren.

ANNONS

Rissveds fick därmed en snopen avslutning på en annars framgångsrik helg i Snowshoe som i fredags inleddes med seger i short track – hennes första världscupvinst i ett kortdistanslopp.

Tvåa i cross country-tävlingen slutade den nederländska världsettan Anne Terpstra följd av brittiska Annie Last som blev trea.

Hemmaåkaren Kate Courtney blev däremot inte bättre än femma men kunde efter racet trösta sig med att hon blev etta i den totala slutställningen i världscupen i cross country. I samma tabell slutade Jenny Rissveds åtta.

ANNONS