Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

47 179 biljetter är sålda till Sveriges VM-kvalmatch mot Luxemburg – nu hoppas Svenska fotbollförbundet på publikrekord. Arkivbild.

Publikrekordet kan slås mot Luxemburg.

47 179 biljetter är sålda till Sveriges VM-kvalmatch mot Luxemburg. Nu hoppas Svenska fotbollförbundet på publikrekord.

49 967 åskådare såg invigningsmatchen och 4–2-segern mot England. Det är en publiksiffra som ingen landskamp har toppat sedan den 14 november 2012 på Friends.

Svenska fotbollförbundet hoppas att det ska ske den 7 oktober, då Sveriges VM-kval fortsätter med hemmamatchen mot Luxemburg.

- Många säger att det är slutsålt, mycket pekar på det, men det finns biljetter kvar, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

- Att vi kan stå här inför matchen mot Luxemburg och säga att vi kan sätta publikrekord, det tycker jag är grymt häftigt.

Fick kritik

Enligt Sjöstrand handlar en stor del av intresset om landslagets resultat. Han anser även att försäljningen hänger ihop med lägre prissättning, ett arbete som förbundet tog tag i efter Bulgarien hemma den 10 oktober 2016.

- Det halvtomma Friends var det en hel del diskussioner kring och vi fick kritik för våra biljettpriser. Med all rätt, faktiskt. Vi tog till oss av kritiken och började titta på det här, säger Sjöstrand.

"Största publikföljet"

Intresset för Sveriges avslutande gruppspelsmatch, Nederländerna borta den 10 oktober, är även stort. Förbundet har sålt 3 500 biljetter men räknar att närmare 5 000 svenskar kommer att se matchen i Amsterdam.

- Om man bortser från mästerskapen så hade vi Tyskland borta 2012, 4–4-matchen, där det var 3 500, men det här kommer vara det största publikföljet vi har haft på en bortamatch.