Hemmalagets Karlskronas supportrar på läktaren under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Karlskrona och Leksand.

Publikrekord och seger för Karlskrona

Utbyggd arena med rekordstor hemmapublik som var redo för hockeyfest. Efter drygt en periods tvekan anslöt sig hemmaspelarna ute på isen till festen och Karlskrona vann mot Leksand med 3-1.

|

Dåvarande nykomlingen Karlskrona kom sist i förra årets tabell men blev kvar i SHL efter kvalseger mot AIK. Man var lika akterseglade i publikligan då man spelade i hemmaarenan med klart lägst kapacitet. Laget finns kvar i samma arena men under sommaren har den byggts ut och hemmapubliken gensvarade omgående på det genom att befolka samtliga 5050 platser. Lapp på luckan, med andra ord.

- Lite mer tryck på läktarna nu och många verkade sugna på att få se hockey igen då vi inte spelat någon träningsmatch här hemma, säger Filip Cruseman till TT.

Tippade bottenlag

Såväl Karlskrona som årets nykomling Leksand är av många tippade som lag som kommer att få hålla till i botten av tabellen. Båda förlorade sin respektive premiärmatch med tre måls marginal och även om SHL nyss startat ger tidiga poäng arbetsro.

Första perioden gav begränsad vägledning om hur de tre poängen skulle fördelas. Hemmalaget Karlskrona inledde som det förväntas av ett hemmalag – man förde spelet och hade en del byten med mycket spel i anfallszon – men ingen spelare på isen visade något som ens påminde om målfarlighet när lägena skapades.

Van målskytt

Måltorkan varade knappt halva matchen innan Karlskronas ledande målskytt i fjol, Mattias Guter, visade att han bevarat krutet torrt under sommaren. Leksands målvakt Atte Engren hade inte en möjlighet att hinna göra sidledsförflyttningen snabbt nog när Guter fick läget i numerärt överläge. Strax innan andra paus utökade Filip Cruseman ledningen.

- Inte ett av mina snyggare mål, jag närmast snubblade in pucken. Men de räknas ju de också.

Karlskrona uttalar klart att man vill nå ett betydligt bättre resultat under sitt andra år i SHL.

- Målet är att vi ska ha fyra lag bakom oss när serien är slutspelad, säger Filip Cruseman.

Klassiska Leksand har inlett sin comeback i SHL med två raka förluster.

- Det blev stryk igen, men jag tycker att vi var lite bättre nu jämfört med i premiären mot Djurgården, säger tränaren Per-Erik Johnsson.