Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Publikrekord enda ljusglimten

Publikrekord, det var kul. Resten var elände för Villa. Sandviken vann med 7-2. – Härligt för oss, säger Erik Säfström, matchvinnare för Sandvikens AIK utan att göra mål.

Medan förtvivlade Villaspelare försökte gömma sig efter matchen rådde behärskad triumf i Sandvikens omklädningsrum. Laget hade imponerat, dominerat från första till sista matchminuten, och visat en häpnadsväckande effektivitet på hörnor.

- Det har inte varit så bra förut. Lagom att plocka fram det där nu, när vi har final på söndag, säger Erik Säfström.

Landslagsmannen blev punktmarkerad från början av matchen och var inte ett dugg överraskad. Den taktiska dispositionen vände SAIK till sin egen fördel.

- V förstod att det skulle bli så och lyckades skapa ytor på deras högersida ändå, fortsätter Säfström. Sedan är det klart att man är sugen när man någon gång ändå får bollen.

Det hände inte ofta, men när Säfström kom med i spelet visade han varför han kräver extra bevakning. Han gjorde allting perfekt, inklusive uppläggen för hörnorna. Så kom Sandvikens tre första mål och sedan ytterligare två.

- Oerhört viktigt i sådana här matcher, tycker Erik Säfström, och det har stor betydelse i finalen mot Hammarby också.

5 329 personer kom in i Villas hemmahall, fler än någonsin tidigare. Publikstödet var massivt, men Villa lyckades inte dra nytta av det.

- Klart att det borde vara en fördel för oss, medger tränaren Ari Holopainen, men vi var inte uppe på rätt nivå i den här matchen. Vi åkte och jagade, så ska vi inte spela.

Inte ens VM-stjärnan Daniel Andersson kom till sin rätt mer än vid något enstaka tillfälle. Däremot var han skyldig till ett baklängesmål, tappade bollen före Sandvikens 4-2. Och David Karlsson, han som "alltid" gör mål, var inte ens nära den här gången.

- Men det är fasta situationer som avgör, så är det bara, suckar Ari Holopainen. Sandviken gjorde ett enda spelmål, men vann ändå.

Tim Persson var duktig och Villamålvakten Martin Berggren gjorde vad han kunde.

- Målvakten har varit Villas bäste spelare i hela semifinalserien, berömmer Erik Säfström.

Det fanns många frågetecken runt hemmalaget, ett bakom namnet på tränaren, vars kontrakt går ut.

- Vi får se vad som händer, säger Ari Holopainen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.