Tiger Woods gör sin första PGA-tävling sedan i februari i veckan. Arkivbild.
Tiger Woods gör sin första PGA-tävling sedan i februari i veckan. Arkivbild. Bild: Ryan Kang/AP/TT

Publikfritt på PGA-touren resten av säsongen

Ingen British open, ingen Ryder Cup och ingen publik. PGA-touren har fastställt att resterande delen av säsongen spelas klart utan publik med tanke på den ökade smittspridningen i USA.

ANNONS
|

Återstoden av årets PGA-tour i golf kommer att spelas utan publik på grund av smittspridningen i USA.

Alla fem tävlingar som hållits sedan touren kom i gång efter coronapausen i juni har spelats utan åskådare. Till en början var tanken att tillåta publik i veckans Memorial Tournament på Muirfield Village i Dublin, Ohio, men den planen slopades på grund av den stora ökningen av covid-19-fall.

Beskedet innebär att ingen publik tillåts när säsongen ska avgöras, inklusive de tre slutspelstävlingarna i Fedex Cup med tourfinalen i Atlanta den 4–7 september som slutpunkt för den förkortade säsongen.

"De här besluten är aldrig enkla", säger tävlingschefen Allison Fillmore i ett pressmeddelande, och menar att "det är det bästa beslutet för alla inblandade".

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS