Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Publikfiasko för damerna

På onsdag spelar damlandslaget en helt avgörande OS-kvalmatch mot Danmark på Råsunda. Räkna med publikfiasko. Bara drygt 2 000 biljetter är sålda.
När herrlandslaget spelar tävlingsmatcher är Råsunda alltid utsålt. Men Lettlandsmatchen var ett undantag. Det kom "bara" 26 000 åskådare, och det hade funnits plats för åtminstone 8 000 till.
På onsdag är det damernas tur. Det blev 4-2 i OS-kvalet mot Danmark på bortaplan, och Sverige har ett gyllene läge att ta sig till Peking.
- Först hade jag väl trott på kanske 8 000 åskådare. Alla serier är slut och jag trodde verkligen att det skulle komma många flicklag och så. Men, jag får väl sänka ribban och hoppas på 5 000, säger förbundskaptenen Thomas Dennerby, och fortsätter:
- Men det är november och kallt och regnigt. När inte ens herrlandskampen är utsåld börjar man ju undra...
Även landslagsdamerna tycker att den uteblivna biljettförsäljningen är tråkig, men som Victoria Svensson påpekar:
- Det är ju några dagar kvar också och det kan ju säljas fler biljetter.
Matchen mot Danmark lockade 4 011 åskådare.
- Den siffran bör vi i alla fall slå, säger Dennerby. Jag vet ju att det finns lite aktivitet ute i Stockholmsfotbollen för att få hit folk.
Sverige har tidigare i år bara spelat en enda tävlingslandskamp på hemmaplan, EM-kvalmatchen i juni mot Ungern. Den lockade 5 223 åskådare och spelades på Tingvalla i Karlstad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.