Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Publikens dom: "Mäktig"

Den nya multiarenan är mer än Sävehofs nya hemmaplan. – Den här arenan gör Partille mer till en stad än en förort, säger 20-åriga Mini Frisell.

På lördagen skrevs historia.

Sävehof är världens största handbollsklubb, sett till verksamheten. Nu spelar klubben, med lag i både damernas- och herrarnas högsta serie, i en supermodern arena med en drygt 4 000 platser i publikkapacitet. Matchtröjor ingick i biljettpriset, vilket gjorde hela arenan till ett gult hav – 3 700 personer var på plats.

– De sista biljetterna, 60 stycken, sålde slut i morse. Så nu är det slutsålt, säger Sävehofs klubbdirektör Stefan "Abbe" Albrechtson.

Lyfter Partille

Bygget drog i gång 2013 och det verkar råda en övertygad uppfattning om att arenan kommer att ge ett lyft åt hela staden.

Det tror förra Sävehofspelaren Jennifer Hama, numera BK Heid. 

– Det är ett lyft för hela Partille. Jag hoppas att det kommer att bli samma tryck under hela säsongen. Att man lyckas göra det till en slags kultur, säger hon och får medhåll av pappa Ari Hama.

– Förhoppningsvis gör det här att handbollen blir större. Med den här arenan kan det bli mer familjärt och gå på handboll. 

Mini Frisell, som sitter bredvid, säger:

– Den är fräsch. Så är det mycket man kan göra runt omkring, som att ta något att dricka eller äta på restaurang. Det är lite mer som det är att gå på fotboll eller hockey. 

För den som önskar går det nu att ta del av ett helhetskoncept med restaurang och pub i samband med matcher, i en förhoppning att locka fler sponsorer och få in mer pengar till klubben. Som GP tidigare skriver om krävs det till och med att klubben ökar sina intäkter för att kunna ha råd att "bo" och spela kvar i Partille Arena.

Lockar gamla och unga

Jörgen Porsedal, 47, är en av tre ledare som tillsammans med sju aktiva tjejer åkt från Karlstad för att heja på Sävehof. Gänget är bland det första på plats.

– Handbollen saknar arenor. Det är precis det här som behövs, säger han. 

– Alla kan se handboll. Det är en familjesport. Det är inga som slåss på läktaren som på fotbollsmatcher. 

16-åriga Moa Johansson, som också tillhör sällskapet skulle gärna spela i Partille Arena i framtiden.

– Den är mäktig, säger hon.

Ett radarpar som har följt Sävehof väldigt länge är Leif och Dagny Edsand, 82 respektive 83 år gamla.

– Den här arenan är fantastisk, enastående, säger Leif och försäkrar om att de kommer att titta på fler matcher.

– Men kanske inte varje match.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.