Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mats Jonsson, säkerhetsansvarig Djurgården. Arkivbild.

Publikattack efter Djurgårdens premiär

Djurgårdens premiärmatch för 2017 slutade i kaos. Ett maskerat gäng gick till attack när publiken lämnade Skytteholms IP.

Djurgården hade precis spelat färdigt sin första träningsmatch för säsongen, 2–0-vinst mot division 1-laget Vasalund, på Skytteholm i Solna. När publiken höll på att lämna arenan, som bara har en utgång, gick flera maskerade individer till attack.

- Det kommer ett antal... ett större gäng maskerade individer och ser till att publiken inte kan lämna tryggt och säkert. Publiken får då röra sig tillbaka in på planen, säger Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson.

- Det vi vet är att det är maskerade individer som inte hade någon som helst anknytning till matchen. Alltså varken anhängare till Djurgården eller Vasalund.

Mats Jonsson berättar att det var en våldsam situation och att polisen ryckte in. Djurgården kommer nu försöka stämma av med Vasalund och polisen för att få en bättre bild om vad som hänt och hur de ska gå vidare med det.

- Jag tycker mig se ett visst handgemäng. Exakt hur mycket vet jag inte, men det var viss våldsanvändning. Jag hoppas att det har gått bra för alla som på ett eller annat sätt har drabbats. Det finns fortfarande en olustkänsla för många som var med om det här. Det var väldigt mycket folk kvar fortfarande och matchen hade i princip just tagit slut, säger Jonsson.