Publik på VM-läktarna trots förbudet

Ingen publik tillåts under handbolls-VM i Egypten. På premiären fanns ändå uppemot 1 000 personer på läktaren, uppger danska Ekstra Bladet.

ANNONS
|

Tanken var fram till nyligen att släppa in upp till 4 000 personer på VM-matcherna. Men efter hård kritik, bland annat från det europeiska spelarfacket, omprövade internationella handbollsförbundet (IHF) beslutet.

I stället kom man tillsammans med egyptiska myndigheter fram till att helt stoppa åskådare på grund av coronapandemin.

LÄS MER:Nytt positivt coronatest för Lindskog

Men danska Ekstra Bladets bilder från onsdagens premiärmatch Egypten–Chile visar något annat

Arenan i Kairo, som har en kapacitet på 17 000 åskådare, ekade nämligen långt ifrån tom.

Runt 100 av personerna på läktarna var specialinbjudna, officiella gäster. Men enligt tidningen fanns ytterligare uppemot 1 000 åskådare längs de båda kortsidorna.

Tidningen skriver att personerna var på behörigt avstånd från spelarna, och att något slags social distansering upprättades. Men nyheten minskar rimligtvis inte den redan hårda pressen på IHF:s egyptiske ordförande Hassan Moustafa.

ANNONS

Förutom turerna kring publiken har pandemin slagit hårt mot den tänkta VM-festen också på andra sätt. Dagen före onsdagens premiär drog sig till exempel två länder, USA och Sveriges tänkta premiärmotståndare Tjeckien, ur turneringen på grund av utbredd smitta i respektive lag.

LÄS MER:Sveriges premiärmotståndare Tjeckien drar sig ur VM

Länder som Norge och Danmark har också uttryckt oro kring hur säkra de tänkta "bubblorna" faktiskt är, och bland annat klagat på att lagen sitter för nära varandra vid måltider.

Sverige inleder VM mot Nordmakedonien, som ersatt Tjeckien, i kväll.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS