Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Martin Olsson har inte startat en landskamp sedan hösten 2016. Nu får hans chansen mot Chile eller Rumänien.

Psykad Olsson får efterlängtad chans

Psykningarna inför VM-premiären mot Sydkorea har börjat. Martin Olsson är mitt uppe i ett skämtsamt ordkrig med Ki Sung-Yueng, lagkompisen i Swansea. Och i förra veckan gav sig Son Heung-Min in i leken.

Den 18 juni smäller det i Nizjnij Novgorod. Sverige spelar sin första VM-match sedan förlusten mot Tyskland i München midsommardagen 2006.

Martin Olsson vill gärna vara med mot Sydkorea.

Troligen får han chansen att visa varför redan i lördagens landskamp mot Chile på Friends. Ludwig Augustinssons lårskada öppnar för en återkomst på vänsterbacksplatsen för veteranen som inte startat en landskamp på ett och ett halvt år.

Gliringar från Ki och Son

Men det finns fler skäl till att han gärna står på planen i Nizjnij Novgorod. Efteråt vill han inget hellre än dela ut en pik till Ki Sung-Yueng.

Sydkoreanen har varit på honom rätt länge nu om sommarens möte.

- Han började direkt. Han håller på med mig och "Kribba" (landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt) hela tiden. Han kör med att "det kommer att bli en lätt match", "jag vill inte snacka med er" och "vi är ovänner". Det är sådana grejer, men det är på skoj.

Nu är det inte bara Ki Sung-Yueng som är på och hugger och är kaxig inför VM-premiären. När Tottenham slog ut Olssons Swansea ur FA-cupen kom Son Heung-Min, som haft en strålande säsong, fram efter matchen och gav Olsson en gliring.

- Son sa till mig: "Vänta bara till sommaren".

Vill få sista ordet

TT: Och du svarade?

- Jag bara skrattade och sa att vi tar det då.

TT: Han har i alla fall koll på dig?

- Han har koll, ja.

TT: Och du på honom?

- Jadå, han är en bra spelare, men vi snackar mer när det närmar sig.

TT: Du vill ha sista ordet?

- Exakt.

Olsson har respekt för Sydkorea.

- Ki och Son, som jag har mött några gånger, gillar att löpa och har bra teknik. Men jag tror också att de är deras största spelare. De andra kan jag inte så mycket om.

Senaste starten 2016

I takt med att förbundskaptenen Janne Andersson matchat in Augustinsson i startelvan har Olssons bidrag blivit få i landslaget. Senast han spelade en hel landskamp var i EM-kvalet borta mot Luxemburg i oktober 2016.

Han startade matchen därpå, mot Bulgarien, men byttes ut i 63:e minuten – mot Augustinsson som sedan dess haft platsen.

Nu får Olsson – en av Sveriges bästa spelare i EM 2016 – 90 minuter, antingen mot Chile eller mot Rumänien i Craiova på tisdag.

TT: Känner du att du har något att bevisa?

- Nja, mer bevisa för mig själv. Jag vill alltid spela bra och göra så starka matcher jag kan. Jag tycker att jag varit ganska jämn länge nu. Janne har sett mig spela och går jag ut och gör det jag kan kommer det inte som någon överraskning.