Paris SG:s Thilo Kehrer och Strasbourgs Jeremy Grimm i 2–2-matchen.

PSG tappade poäng – missade titelchansen

|

Paris Saint-Germain hade chansen att säkra den franska ligatiteln för åttonde gången, men fick bara en poäng hemma mot Strasbourg, 2–2.

Det såg så bra ut inledningsvis. Eric Maxim Choupo-Moting gjorde 1–0 i den 13:e minuten. Då trodde väl ingen att PSG skulle tappa poäng hemma på Parc des Princes – det hade ju inte hänt någon gång under den här säsongen.

Men tabellåttan Strasbourg ville annat. Man kontrade in 1–1 i den 26:e minuten genom Nuno Da Costa efter Lionel Cartoles inlägg.

Och tolv minuter senare fick Anthony Gonçalves på en riktig kanon efter en hörna.

PSG hade många chanser, men inte förrän i 82:a minuten fick man utdelning då Thile Kehrer nickade in en hörna.

Med åtta matcher kvar att spela leder Paris SG med 20 poäng före Lille. Lille, som spelade 1–1 mot Reims, sneglar inte ens uppåt utan tänker mer på att försöka försvara sin andraplats som ger Champions League-spel. Lyon är fem poäng efter.