Paris SG firar Edinson Cavanis mål mot Bayern München.

PSG:s stjärnor visade klassen i stormötet

Paris SG har ritat om den europeiska fotbollskartan med gas- och oljemiljarderna som pumpats in i klubben av staten Qatar. Bara det bästa är gott nog. Tanken är att det ska räcka hela vägen till finalen i Kiev och till klubbens första Champions League-titel.

|

Dit är det långt, både i tid och matcher. Men hittills har inte stjärnsamlingen gjort vare sig ägare eller supportrar besvikna.

Inte resultatmässigt i alla fall. 3–0 mot Bayern München, en av de främsta representanterna för den gamla europeiska fotbollsadeln, varslade på nytt om att den nyrike uppkomlingen kan bli laget som måste slås för att vinna hela härligheten.

Värvningarna av Neymar och Kylian Mbappé gör att det parisiska projektet anses moget att verkligen leverera.

Mål pålitligt plåster

Men överflödets förbannelse har drabbat andra storheter genom åren och klarar managern Unai Emery inte att ena alla världstjärnor som trängs på en liten yta hjälper inga pengar i världen. Det uppmärksammade bråket nyligen – inför ögonen på åskådare och tv-publiken – mellan Neymar och Edinson Cavani avslöjade i all sin pinsamhet att det är en bit till balans och harmoni på Parc des Princes.

Men mål är ett pålitligt plåster även på sårade egon. Redan efter mindre än två minuter öppnade Neymar för Dani Alves ledningsmål.

I Bayern München bråkas det snudd på jämt, en del av klubbens kultur där kraven är skyhöga. Polske landslagsstjärnan Robert Lewandowski vill se en tydligare satsning för att tyskarna ska bli en absolut maktfaktor igen och managern Carlo Ancelotti är redan ifrågasatt efter en säsongstart som inte varit klockren.

Bayern hade några kvitteringschanser men i stället visade Mbappé, det andra miljardköpet, sin klass när han serverade Cavani som elegant placerade in 2–0. Spiken i den tyska kistan slog Neymar i den 63:e minuten och PSG har full pott och 8–0 efter två matcher.

Celtic – med Mikael Lustig som vanligt på sin högerbacksplats – är trea i gruppen efter 3–0 borta mot Anderlecht.

Lindelöf i storseger

Victor Nilsson Lindelöf spelade på nytt från start för Manchester United och fick nyttiga minuter inför landslagets VM-kval. Vinnare blev mittbacken också – igen. Romelu Lukaku (två) och Anthony Martial (straff) skickade in bollarna som gav 3–0 redan efter 27 minuter borta mot Pontus Wernblooms CSKA Moskva. United vann till slut med 4–1 och tog andra raka segern i grupp A.

Basel, utan Alexander Fransson, skakade av sig den inledande förlusten mot United och krossade Benfica hemma med 5–0.

Antoine Griezmann gav Atlético Madrid ledningen i tungviktsmötet med Chelsea i grupp C. Han slog in straffsparken i slutet av första halvlek efter en tröjdragning av David Luiz, men Alvaro Morata kvitterade på nick efter pausen.

Och på tilläggstid avgjorde Michy Batshuayi för Chelsea.

Historiskt mål

Något fick de att jubla åt i alla fall, publiken på den imponerande Nationalarenan i Baku. Men så var Pedro Henriques 1–2-reducering för Karabach mot Roma en historisk tilldragelse. Brasilianaren kan skryta med att han gjorde klubbens första mål i Champions Leagues gruppspel, till och med det första azeriska i huvudturneringen genom tiderna.

Karabach åkte på en rejäl propp – 0–6 mot Chelsea – i första omgången och det såg ut att bli en ny tung smäll mot Roma. Redan efter en kvart hade Konstantinos Manolas och Edin Dzeko nätat. Men efter Henriques fullträff var det slut på målproduktionen.

I grupp D vann Juventus programenligt mot Olympiakos (2–0) och Barcelona borta mot Sporting Lissabon med matchens enda mål.