Nasser Al-Khelaifi, ordförande i Paris Saint-Germain: Arkivbild.
Nasser Al-Khelaifi, ordförande i Paris Saint-Germain: Arkivbild. Bild: Claude Paris/AP/TT

PSG-ordföranden friad i korruptionsmål

ANNONS

Paris Saint-Germains ordförande Nasser Al-Khelaifi frias av schweizisk domstol i ett korruptionsmål rörande sändningsrättigheter till fotbolls-VM. Jerome Valcke, tidigare generalsekreterare i Internationella fotbollsförbundet Fifa, får samtidigt en villkorlig dom.

Duon var anklagad för en "korrupt överenskommelse" efter att Valcke ska ha sökt hjälp hos Al-Khelaifi, vd i tv-bolaget BeIn Sports, för att köpa en lyxvilla på Sardinien. Detta samtidigt som BeIn Sports förhandlade om förlängning av sändningsrättigheterna till VM.

Jerome Valcke är sedan 2016 avstängd från all fotbollsverksamhet, anklagad för att ha varit inblandad i svartabörshandel med biljetter till VM 2014. Både Valcke och al-Khelaifi har förnekat brott.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS