Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Propulsion trea i Paris

Det blev en ny tredjeplats för Propulsion på Vincennes-banan i Paris på söndagen. Med Örjan Kihlström i sulkyn gjorde sexåringen ett starkt lopp och var nära segern. Propulsion var även trea i Prix d’Amerique för två veckor sedan.

Hemmahästen Belina Josselyn, körd av Jean-Michel Bazire, vann knappt före Bold Eagle med Franck Nivard i sulkyn. Tiden för vinnaren var 1.10,2 medan Propulsion hade tiondelen sämre.

Bold Eagle forcerades till ledning efter 500 meter och öppnade första 1 100 metrarna på snabba 1.08,9. Örjan Kihlström hittade andrapar utvändigt och attackerade cirka 800 meter från mål med Belina Josselyn i rygg. Propulsion var snabbt framme utvändigt om ledaren men kunde aldrig koppa greppet på en tapper Bold Eagle som dock fick ge sig för Belina Josselyn.

Inne på upploppet var det dessa tre som gjorde upp förstapriset på 2,5 miljoner kronor. Och än en gång fick Bold Eagle nöja sig med silver. Det var sjätte raka andraplatsen för den franska nationalidolen. Någon decimeter före Propulsion.

- Propulsion gjorde ett bra lopp igen. Han fick ju dra tåget och han höll farten starkt, kommenterade Kihlström.

Ringostarr Treb, som tränas i Halmstad av Jerry Riordan, fullföljde fint som femma på 1.10,4.