Profilernas insamling gav 200 000 till Ukraina

Fotbollsprofilen Jonas Lundén fick idén till sig och hakade på direkt: en auktion till förmån för krigets offer i Ukraina. En vecka senare hade Håkan Hellströms signerade padelracket, signerade fotbollströjor och ishockeyklubbor sålts för över 200 000 kronor.
– Det är inte så mycket i det stora hela men på kort tid och med alla som ställer upp är det stort, säger Jonas Lundén.

ANNONS

Jonas Lundén, 41, har spelat fotboll i såväl IFK Göteborg som Elfsborg och Gais, han spelade en landskamp för Sverige och var efter karriären sportchef i Gais, en post han lämnade 2015.

I dag driver han affärsnätverket Impuls och det var där idén om en auktion till förmån för krigets offer i Ukraina föddes, genom Andreas Rosenqvist.

– Vi ville göra något större och hjälpa till med de kontakter vi har med idrottsprofiler, säger Lundén.

Han fortsätter:

– Man blir väldigt berörd av allt det som händer och när idén kom var det en fin grej och man vill göra så mycket man kan. Alla ställer upp på olika sätt. Det är imponerade att se hur många som engagerar sig på så kort tid.

ANNONS

Olika personer i Lundéns affärsnätverk hade grejer som de bidrog med och det blev 22 saker som samlades in. På sociala medier spreds information om insamlingen och via en livesändning på Facebook från Demo Groups lokaler i Mölndal skedde auktionen. Allt tog en vecka och drygt 200 000 kronor samlades in.

– Det var över förväntan, säger Jonas Lundén.

Pengarna går till Röda Korset

Bland det som auktionerades ut fanns bland annat ett signerat padelkit från Håkan Hellström, signerade fotbollströjor från spelare som Zlatan Ibrahimovic, Paolo Maldini, Trent Alexander-Arnold och Gareth Bale, en padelmatch mot Tobias Hysén och Anders Svensson och signerade hockeyklubbor från Joel Lundqvist, Ryan Lasch och Niklas Andersson.

– Det blev, med tanke på min bakgrund, mycket saker inom fotbollen och så driver jag ett litet oldboys-gäng som bidragit med allt från signerade padelracket till matchtröjor, säger Lundén.

Pengarna som samlades in, de drygt 200 000 kronorna, kommer skänkas till Röda Korsets insamling till hjälp för krigets offer.

– Det är inte så mycket i det stora hela men på kort tid och med alla som ställer upp är det stort, säger Lundén.

LÄS MER:Grunden Bois hämtar 50 flyktingar i Polen

LÄS MER:Så kopplas Chelsea-ägaren till Vladimir Putin och ryska staten

LÄS MER:Stina Blackstenius inför Georgienmatchen: ”Obehagligt”

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS