Profilen rasar mot Jerringpriset – kräver att priset görs om

ANNONS
|

Ryttaren Peder Fredricson vann Jerringpriset i kamp med Henrik Stenson. Trots att det var det svenska folket som röstade så har stora delar av det svenska folket blivit rejält upprörda. En som nu går ut och vill ändra om hela Jerringpriset – är SVT-profilen Jacob Hård.

– För det första är det konstigt att man kan rösta mer än en gång och för det andra är det tydligt i efterdebatten att man röstar på sin sport. Folk försöker inte ens värdera andra prestationer utan man röstar på det man själv tycker. Det skulle kännas bättre om man ändrar formuleringen. Så länge det är så känsligt för hur man lyckas mobilisera eller vem som råkar vara på galan tycker jag att man ska kalla det för den populäraste, säger han till Aftonbladet.

ANNONS

Hårds kritik mot Jerringpriset slutar inte där. Den folkkäre SVT-profilen svingar vidare mot priset som enligt honom själv handlar mer om popularitet än prestation.

– Det har väl egentligen i flera år blivit ett slags popularitetspris mer än ett prestationspris. Det blev så väldigt tydligt i år och det kan det väl få vara, men då tycker jag att man ska kalla det för populäraste idrottsprestationen och inte den bästa.

– Jag har väldigt svårt att se varför, alltså, det kan finnas lägen där en andraplats kan vara bättre än förstaplatsen, men jag har väldigt svårt att se det i det här fallet. All respekt för ridsporten, jag är ingen ridsporthatare, men i min värld kan hans OS-silver inte vara större än Sjöströms OS-guld eller Stensons majorvinst. Det var ändå vinster i sporter som inte är mindre än ridsporten.

ANNONS