Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Proffsfajtern kritiserar UFC-matchen

Helgens storfajt mellan Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov var tänkt att bli den bästa matchen i UFC någonsin, men det blev i stället ett rejält antiklimax. Efterspelet blev en världshändelse som rört upp känslorna inom MMA-världen.
– Galan skulle bli det bästa som hänt sporten, men den blev något som kan vara det sämsta som hänt sporten, säger MMA-fajtern Cornelia Holm från Göteborg.

Helgens gala där matchen mellan Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov var huvudnumret slutade i skandalscener. Ett stort slagsmål bröt ut i publiken och spred sig sedermera in i oktagonen där McGregor blev attackerad.

Cornelia Holm såg matchen live på tv under lördagskvällen.

– Det är jäkligt tråkigt. MMA har ju jobbat i motvind sedan det startade. Nu ser ju folk faktiskt på MMA som en sport som går schysst till. En sån här händelse förstör sportens rykte.

Två MMA-fajter, ryssen Zubaira Tukhugov och Islam Makhachev, har nu stängts av på livstid. Tukhugov har erkänt att han planerat attacken på Conor McGregor.

LÄS MER: Skandalattacken i UFC-matchen var planerad

Nurmagomedov slogs också mitt i kaoset då han hoppade ur ringen och gav sig på McGregors team i publiken, men för det bör han slippa straff, tycker Cornelia Holm.

– Jag är ett stort fan av Khabib och jag hoppas han får behålla sitt bälte. Det var inte helt konstigt att det hände om man ser till vad McGregor tidigare gjort. Att de andra blev avstängda var rätt beslut, de hade ju inget i ringen att göra. Å andra sidan hade väl egentligen inte Khabib något att göra utanför ringen.

Cornelia Holm har nu proffssatsat under ett års tid. Innan det hade hon som amatör vunnit precis allt man kan vinna, inklusive två EM-guld och ett VM-guld. När GP intervjuade den nyblivna proffsfightern i början av året var hennes mål tydligt: om allt går som planerat ska hon gå en titelmatch i UFC om två, tre år.

LÄS MER: Cornelia Holm redo för fajt på hemmaplan

Helgens händelse har inte på något sätt fått henne att tänka om i sin satsning.

– UFC är ju fortfarande största organisationen är världen. Det är ju fajting, och inte riktigt som alla andra sporter.

Hur har då första året som proffs varit?

– Det har varit ett långsamt år. Sista matchen gick jag i april och jag har väntat på en ny match sedan dess, som av olika anledningar inte skett. Jag hoppas på en ny match innan nyår. Det är så det är att vara proffs, ibland går det slött.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.