Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Proffsboxaren Bogere fälld för misshandel

Proffsboxaren Patrick Bogere, 29, dömdes igår av Göteborgs tingsrätt till skyddstillsyn och samhällstjänst.

Han fälldes för misshandel, rattfylleri och olovlig körning.

Enligt egen utsago försökte Bogere, förra sommaren, hjälpa en rullstolsburen man i en krogkö – vilket slutade med att en annan person fick stryk.

Incidenten som resulterade i rättegång utspelades den 23 augusti i fjol. Bogere skulle tillsammans med kamrater ta sig in på en restaurang Peacock på Avenyn.

När de kom fram till entrén nekades en i sällskapet inträde. Det berodde, enligt ordningsvakterna, på gällande klädkod. Alltså inte på att mannen var invalidiserad.

Patrick Bogere började argumentera och ett mindre tumult uppstod. I samband med detta dök det upp en annan gäst och det var han som blev offer för misshandeln.

Under domstolsförhandlingen förnekade den kände proffsboxaren alla anklagelser angående påstått våldsutövande. I förundersökningen förklarade han att han överhuvudtaget inte kände till händelsen. Vittnen hävdade dock att de sett honom springa från platsen.

I övrigt straffas Bogere för olovlig körning vid tre tillfällen och ett fall av rattonykterhet.

Skyddstillsyn och 80 timmars samhällstjänst motsvarar, enligt rätten, tre månaders fängese.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.