Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Problem i bägge ändarna

Häcken har problem - både där fram och där bak. - Det bara måste lossna med målen snart, säger Jonas Henriksson.
16 grader, en snäll sol, en loj och ljummen vind - och Brommapojkarna mot Häcken på sällsynt sandig gräsmatta inför 1 919 åskådare.
De som hade tagit sig till Grimsta IP var inte så många till antalet, men de fick se en hyfsad match med två helt olika ansikten.
Före sidbytet var Häcken riktigt bra. Hisingslaget vaskade fram ett knippe bra chanser, men bollen ville aldrig in.
- En gång låg den på mållinjen. Jag vet inte varför den inte rullade över den. Vi borde ta gjort några mål där. Eller borde ... det är så lätt att säga vad man borde, säger Jonas Henriksson som med sina 19 mål i fjol var målbäst i Superettan och som (borde) veta hur man ska göra.
Stämningen i Häckens omklädningsrum efteråt är dämpad, nästan dyster. En bra halvlek utan mål framåt räcker sällan till poäng.
Brommapojkarna, som såg ut som just pojkar under den första 45:an, bestämde sig i paussnacket för att bli mer aggressiva, mer beslutsamma.
- Jag kan inte förklara varför matchbilden förändrades så. Men det var verkligen två olika halvlekar, och jag kan inte begripa varför vi tappade så, säger Jonas Henriksson och tar en bit av ett äpple.
Han får medhåll av sin tränare Peter Gerhardsson:
- I första halvleken gjorde vi många saker bra. Jag är nöjd med den. Sedan blev vi ängsliga. Vi föll tillbaka för mycket och passningsspelet var bitvis bedrövligt.
Även BP-tränaren Kim Bergstrand ställer upp på Häcken-representanternas analys:
- Ingen spelare hos oss kom upp i normal standard i första halvlek. Vi slog bort oerhört många enkla passningar.
Häckens mittförsvar med de "klassiska" fyrtornen och mittbackstyperna Tom Söderberg och Mattias Östberg har många goda sidor. Men det finns en svaghet i att ha två så lika spelare bredvid varandra. De är båda aningen tröga i vändningarna.
Däremot ska de, normalt sett, vara bra i luftrummet. Därför var det förvånande att Olof Guterstam helt omarkerad och efter hörna tilläts nicka in 1-0 i 72:a minuten.
- Vi som ska vara så bra på fasta situationer. Nu har vi släppt in två hörnmål på två matcher. Det håller inte, säger Jonas Henriksson.
Häckens målvakt Christoffer Källqvist må vara en stor talang - hur länge man nu kan vara det? - och han är reaktionssnabb och en bra linjespelare. Men spelet med fötterna mot BP var på korpnivå, till och med klasser sämre än förre landslagsmålvakten Magnus Hedman när det begav sig.
Källqvist passade således till BP:s andra mål, som Joakim Runnemo drog in på distans i tom bur i 90:e minuten.
- Det var väldigt flängigt spel mot slutet och det målet är inte så mycket att säga om, säger Peter Gerhardsson, som ändå finner en sorts tröst:
- Jaså, BP leder allsvenskan? Ja, då ligger vi bara fyra poäng efter serieledaren ...

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.