Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Starten av finalen under seglingstävlingen Mästarnas Mästare den 13 oktober 2019 i Marstrand. Bild: MATHIAS BERGELD

Prestigetävlingen kan lämna Marstrand

Sedan 2017 har Mästarnas mästare – med svenska seglingsmästare i alla kategorier – avgjorts i Marstrand. Men helgens tävlingar kan ha varit de sista för den här gången.
– Vi vill ju köra vidare och förbundet verkar också vara positiva, säger Marcus Blomberg, ordförande i Marstrands Segelsällskap.

Inför 2017 flyttade seglartävlingen Mästarnas mästare från Båstad till Marstrand – och i helgen avgjordes den i seglaridyllen för tredje året i rad. Denna gång var det Nicklas Dackhammar med besättning som tog hem tävlingen – dit såväl årets svenska mästare som wildcards bjuds in.

Men nu är det dags att ta ställning till om tävlingen blir kvar.

– Vi hade ett avtal på tre år, och sedan en option om ytterligare tre år, säger Marcus Blomberg, ordförande i Marstrands Segelsällskap, som arrangerar tävlingen.

– Vi vill ju köra vidare och förbundet verkar också vara positiva. Så vi hoppas, förutsättningarna är väldigt goda här i Marstrand, fortsätter han.

Han hoppas på ett besked inom kort.

– Vi ska landa i det vi haft här nu och sen ska vi försöka komma överens om några veckor hur vi ska gå vidare.

Vilka signaler har ni fått från förbundet?

– Bara glada miner egentligen. Men sedan skruvar vi ju på det hela tiden, även om konceptet har funnits många år nu, säger Marcus Blomberg.

"Vi är jättenöjda"

Seglarförbundets sportchef Marie Björling Duell meddelar att ett besked ska komma så fort som möjligt.

– Men först vill vi utvärdera detta årets tävlingar, vilket vi kommer göra under senhösten. För att se om det är något vi ska skruva på, något nytt som ska in eller ut ur avtalet, säger hon.

Någon käpphäst från er sida, något ni vill förändra?

– Nej, vi är jättenöjda.

Finns det andra intressenter som ni tittar på?

– Det kan jag inte kommentera. Men vi ser det som en stor fördel att jobba med samma arrangör i några år, och vi är jättenöjda med Marstrand, säger Marie Björling Duell.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.