Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Presidenten rasar mot behandlingen av Djokovic

Novak Djokovic har nekats visum och får inte stanna i Australien för att spela Australian Open. Nu rasar Serbiens president Aleksandar Vucic.

Novak Djokovics vara eller inte vara i Australian Open har varit en stor snackis den senaste tiden. Den serbiske tennisstjärnan har valt att inte vaccinera sig mot covid-19 – och fick “medicinsk dispens” för att åka till Australien och spela turneringen. Men väl på plats i Australien nekades Djokovic visum och tvingades sedermera lämna landet.

– Jag är obekväm med det fokus som varit under de senaste veckorna och hoppas nu att vi kan fokusera på idrotten och turneringen som jag älskar. Jag önskar spelare, turneringen, arrangörer och supportrar allt det bästa, sa Djokovic i ett uttalande.

I hemlandet Serbien har hanteringen av Djokovic lett till starka reaktioner.

– Självklart så är alla i Serbien väldigt missnöjda med domstolens beslut i Australien. Vi upplever att det var ett politiskt motiverat beslut, säger Aleksandar Vucic enligt Eurosport.

”I tio dagar så plågade de honom”

Djokovic lämnade Australien under söndagskvällen lokal tid och flög till Dubai i Förenade Arabemiraten. Detta efter en lång och utdragen process som har engagerat många.

– Det hade varit mycket enklare för myndigheterna i Australien att redan från början säga att bara vaccinerade spelare fick komma till landet, men de sa aldrig så, säger Vucic och fortsätter:

– I tio dagar så plågade de honom. Jag vågar till och med säga att de torterade honom eftersom det inte bara var psykiskt utan även fysiskt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.