Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Paolo Guerrero har varit en av Perus mest tongivande spelare i det sydamerikanska VM-kvalet. Hans dopningsavstängning har väckt reaktioner på presidentnivå i hemlandet. Arkivbild.

President ifrågasätter dopningsavstängning

Efter att Perus lagkapten Paolo Guerrero stängts av från landets playoffmöten med Nya Zeeland i kvalet till fotbolls-VM så har det reagerats på flera håll i Peru. Till och med landets president Pedro Pablo Kuczynski har uttalat sig efter att den viktige anfallaren stängts av en månad för brott mot dopningslagarna.

- Det känns hemskt att han kommer att missa matcherna men först och främst måste vi förstå vad som hänt. Alla i Lima tar någon form av anti-histamin på grund av det usla klimatet här på vintern. Kanske han tog något liknande och det vore orättvist att straffa honom för det. Men vi ser till fakta och hoppas att de kommer att låta honom spela, även om han är avstängd nu, säger Kuczynski till peruansk radio.

Landslagsläkaren Julio Segura klargör att landslaget inte har någon del i dopningen.

- Vi vet vad antidopningskontroll är. Så vi använder inga sådana substanser. Det som hänt Paolo är synd men jag är säker på att vi inte har gjort något fel, säger Segura.