Philadelphias Oskar Lindblom gör mål på Vegas-målvakten Marc-Andre Fleury när Philadelphia vann med 5–2.

Premiärförlust för finalisten Vegas

Finallag i våras, men Vegas fick ingen lysande start på den nya NHL-säsongen. Det blev förlust hemma mot Philadelphia med 2–5 i premiären.

|

Förra säsongen dominerade William Karlsson i Vegas och var nykomlingslagets främste poängplockare. Men i säsongsöppningen fick han inte iväg mer än ett skott på mål.

I stället var det två andra svenskar, i Philadelphia, som kom med i målprotokollet.

Oscar Lindblom gjorde 1–1 i den första perioden i en två mot en-situation. Det var 22-åringens tredje mål i NHL, det blev två under hans rookie-år förra säsongen. Och backen Robert Hägg inledde med en assist till Wayne Simmonds 2–1-mål i första perioden och gjorde sedan 4–1 i den andra perioden när Philadelphia drog iväg till en 5–1-ledning.

Det gick betydligt bättre i premiären för ett annat skrällgäng förra säsongen – Colorado. Laget som nådde slutspel året efter att man varit ett bottengäng inledde med en 4–1-seger över Minnesota. Carl Söderberg svarade för ett mål och en assist och Gabriel Landeskog bidrog med en assist.

- Vi spelade riktigt bra, vi blir nog att räkna med i år också, säger Söderberg till Aftonbladet.

Det blev både målrikt och jämnt när östkustrivalerna Washington och Pittsburgh möttes.

Hemmalaget Pittsburgh vann till slut över de regerande Stanley Cup-mästarna i förlängning med 7–6, det avgörande målet av backen Kris Letang.

I matchen mellan Arizona och Dallas gjorde svenska John Klingberg det sista målet för Dallas 3–0-seger.