Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kristian Karlsson tog SM-guld i bordtennis utan att spela final. Silvret gick till Jens Lundquist men efter att hans racket underkänts vägrade han att komma till prisceremonin. Arkivbild.

Präktig skandal avslutade bordtennis-SM

Bordtennis-SM i Helsingborg slutade med en präktig skandal. Kristian Karlsson vann herrsingeln, men utan att det blev någon finalmatch. Motståndaren Jens Lundquist vägrade spela efter att överdomarna underkänt hans racket.

En racket får inte överskrida 4,03 millimeter vilket Jens Lundquists racket gjorde enligt det mätinstrument som användes. Lundquist ifrågasatte mätinstrumentets funktionalitet.

- En av överdomarna sade att det var fel på maskinen och för mig är det otroligt att man använder sig av denna maskin inför finalen när man godkänt min racket tidigare under tävlingen, sade Lundquist upprivet.

"Extremt tråkigt"

Kristian Karlsson som tog sin tredje singeltitel var förstås väldigt besviken och hade velat spela finalen hellre än något annat.

- Det är ett extremt tråkigt sätt att vinna på och jag håller med Jens om att om man ska göra ett rackettest så borde detta ske långt tidigare i tävlingen, sade guldmedaljören.

Både Karlsson och Lundquist hade imponerat stort fram till finalen. I semifinalen slog Karlsson Jon Persson, SM-vinnaren 2016, efter att ha vänt ett par svåra underlägen.

Lundquist besegrade regerande mästaren Anton Källberg i sin semifinal. Också det på ett imponerande sätt.

Ekholm vann igen

De två prestationerna kom nu helt i skymundan av det debacle som inträffade i samband med finalen. Aldrig tidigare har en SM-final avgjorts på walkover efter beslut av överdomarna. Jens Lundquist markerade sitt missnöje med att vägra att komma till prisutdelningen.

I damfinalen försvarade Matilda Ekholm SM-titeln efter en spännande final över sju set mot Linda Bergström.