Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Poyas passning till topplagen: "Vi har vaknat"

Borta från guldstriden, borta från kampen om Europa-platserna – och förlorare i rivalmötet med Malmö FF.
Det finns dock framtidstro i IFK Göteborg.
– Vi har visat Sverige att vi är storklubben som har vaknat. Vår tid kommer, säger tränaren Poya Asbaghi.

IFK Göteborg fick vända hem från Malmö med noll poäng i bagaget efter att Felix Beijmo hade axlat in matchens enda mål.

Fullträffen kom i den andra halvleken, kort efter att André Calisir hade visats ut.

För andra gången på kort tid ska sägas. Mittbacken fick ju syna det röda kortet även mot AIK för två omgångar sedan.

– Det förändrade ju matchen. Att spela en man mindre mot Malmö är tufft. Men jag känner inte samma känsla som efter matchen mot AIK. Då kände jag att utvisningen rånade oss på poäng. Då var vi mycket bättre även med tio spelare på banan och fortsatte att diktera tempot. Jag har inte riktigt samma känsla nu. Visst, det var 0–0 när det röda kortet kom, men vi gjorde inte en toppinsats och Malmö vann rättvist, säger tränaren Poya Asbaghi som ändå var nöjd med insatsen från de blåvita spelarna – och de blåvita supportrarna.

– Vi har spelat med tio man på Tele2, Friends och nu här nere i Malmö. Det jag ser hos spelarna är fantastiskt! Det är få lag som kan uppträda så med en spelare mindre och det är därför våra supportrar stod kvar och sjöng när alla andra på arenan hade gått hem. Jag var imponerad redan förra säsongen av våra fans som slöt samman trots de tuffa resultaten på hösten. Sedan nu, hur de kommer ner hit och fortsätter sjunga efter en förlust mot klubbens största rival ... det är fantastiskt! Vi spelar inte för en Europaplats eller för en titel, men vi har våra fans. Så länge vi har våra fans kommer vi alltid kämpa.

"Storklubben har vaknat"

I och med 1–0-segern klev Malmö FF upp i serieledning. Djurgården, Hammarby och AIK jagar där bakom. Vilka som vinner bryr sig dock inte Poya Asbaghi om.

– Jag bryr mig inte ett skit om det. Jag bryr mig bara om att vi ska avsluta på ett bra sätt, säger han och skickar sedan en tydlig passning till konkurrenterna.

– Vi har ingen titel att tävla om eller någon Europa-plats att slåss om, men vi har visat Sverige att vi är storklubben som har vaknat. Vi är på väg tillbaka! Njut i år, men vi kommer med våra unga spelare. Vår tid kommer!

Det är ni som vinner nästa år?

– Vi vinner snart, det gör vi!

Hosam Aiesh fyller i och lägger till:

– Nästa år blir det tufft för dem där uppe. De får hålla i sig, för då kommer vi!

Aiesh lovordar också de tillresta IFK-supportrarna.

– I dag var våra supportrar fantastiska! De ska ha en stor eloge. Jag rös faktiskt när jag såg så många skrika och heja på oss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.