Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Poya förlänger med IFK Göteborg till 2022 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Poya förlänger med IFK Göteborg till 2022 Bild: MICHAEL ERICHSEN

Poya förlänger med IFK Göteborg till 2022

Poya Asbaghi blir kvar hos IFK Göteborg. Det stod klart efter att IFK Göteborg under torsdagen gått ut på sin hemsida att huvudtränaren har skrivit på för ytterligare tre år.
– Jag stolt och glad över hur långt vi kommit och samtidig väldigt exalterad över vad som väntar framöver, säger Poya till IFK Göteborgs hemsida.

Poya Asbaghi kom till klubben 2018 med ett treårskontrakt och nu bekräftar IFK Göteborg att 34-åringen kommer stanna som huvudtränare i ytterligare tre år.

– Jag kom hit med uppgiften att med förändrat spelsätt och med föryngring i truppen bygga ett Blåvitt som sakta men säkert börjat sin resa tillbaka mot toppen. Idag, ett och ett halvt år senare, är jag stolt och glad över hur långt vi kommit och samtidig väldigt exalterad över vad som väntar framöver.

Under torsdagen skrev klubben på sin hemsida att Poya förlänger till 2022.

– Jag är fortfarande allsvenskans yngsta huvudtränare och med det sagt är det fortfarande oerhört viktigt att verka i en miljö där jag utvecklas minst lika mycket som min omgivning och därför kan jag inte vara på en bättre plats än Kamratgården och IFK Göteborg, säger Poya till IFK Göteborgs hemsida.

Sportchef Kennet Andersson om förlängningen:

– På den korta tid jag varit här har jag upptäckt att långsiktighet är det svåraste att komma åt. Därför är det extra roligt att knyta upp Poya över tre nya år. Vi är väldigt nöjda med det han åstadkommit så här långt och vi är övertygade om Poyas kunskap är den optimala för att tillvarata klubbens filosofi, säger han till IFK Göteborgs hemsida.

I fjol slutade IFK Göteborg på elfte plats i allsvenskan. För tillfället ligger de på en femte plats i tabellen.

GP har sökt Poya Asbaghi och Kennet Andersson

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.