Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Poya Asbaghi har förståelse för att spelare kan reagera starkt, även om han menar på att det finns en gräns.  Bild: JOHAN AXELSSON
Poya Asbaghi har förståelse för att spelare kan reagera starkt, även om han menar på att det finns en gräns. Bild: JOHAN AXELSSON

Poya Asbaghi om anmälan mot Sebastian Eriksson

Sebastian Eriksson anmäldes i går till disciplinnämnden av domarteamet efter raseriutbrottet på Falcon Alkoholfri arena.
Under fredagsträningen kommenterade Poya Asbaghi det hela.
– Lustigt för att det förväntas att vi spelare och ledare ska vara maskiner, säger IFK Göteborg-tränaren.

Sebastian Eriksson hamnade i rampljuset efter matchen mot Falkenberg och under torsdagen valde domarna att anmäla Eriksson till disciplinnämnden på grund av uttalandet.

– Domaren har från matchen anmält Sebastian Eriksson för olämpligt uppträdande, säger Pierre Blomqvist, disciplinnämndens sekreterare.

Enligt anmälan uppges mittfältaren ha sagt "jävla mördare", något som sportchef Kennet Andersson dementerade under torsdagen.

– De orden har inte sagts. Sebastian upplever det som felaktigt, sa han till Sportbladet.

"Förväntas reagera som maskiner"

Under fredagens träning kommenterade Poya anmälan.

– Jag kan tycka att det blir lite lustigt för att det förväntas att vi spelare och ledare ska vara maskiner och reagera som maskiner, säger han.

Blåvitt-tränaren poängterar dock att det finns en gräns för vilka reaktioner som är okej. Även om han inte vill gå in i detalj på Eriksson-situationen.

– Jag håller med att det är den mänskliga faktorn som avgör många gånger, det måste man vara ödmjuk inför och ha förståelse för. Men jag tycker också att det finns situationer där man måste ha förståelse för att man såklart inte får reagera hur man vill.

Han fortsätter:

– Vad som hände i det specifika fallet med Sebastian har vi redan uttalat oss om och det tror jag andra kan prata mer om. Det är mer generellt jag tycker det kan bli lite lustigt ibland även om jag alltid kommer respektera allas beslut.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.