Graham Potter var tränaren bakom framgångssagan Östersund som ledde fram till spel i Europa League. Arkivbild.
Graham Potter var tränaren bakom framgångssagan Östersund som ledde fram till spel i Europa League. Arkivbild. Bild: Robert Henriksson/TT

Potters pengar kan rädda Östersund

Östersunds tidigare succétränare Graham Potter har gett pengar till den allsvenska klubben som befinner sig i ekonomisk kris.

ANNONS

Östersunds tidigare tränare, Graham Potter, nu huvudtränare i Premier League-laget Brighton, har tillsammans med sin ledarstab Björn Hamberg, Billy Read och Kyle Macaulay skänkt ett "stort bidrag", enligt Östersunds FK:s Facebooksida.

Östersunds FK har ett tuff ekonomisk läge och på måndagen meddelade ÖFK att klubben har en skatteskuld på 1,4 miljoner kronor som behöver betalas omgående. Totalt måste fem miljoner kronor in för att det allsvenska bottenlaget ska undvika konkurs.

LÄS MER:Krisläge för Östersund: "Oerhört akut"

Potter var i Östersund från 2011 till 2018 och ledde klubben till seger i Svenska cupen 2017 och därefter till sextondelsfinal i Europa League där laget föll mot Arsenal. 2018 lämnade han för Swansea och i våras anslöt han till Premier League-laget Brighton.

ANNONS

Det är oklart hur mycket Potter och hans tränarkolleger bidragit med.

ANNONS