Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Graham Potter. Arkivbild

Potter skriver på för tre år med Swansea

Graham Potter har presenterats som Swanseas nye tränare. Nu ser han fram emot nya utmaningar.

Graham Potter blev klar som ny tränare för den engelska Championship-klubben Swansea för en vecka sedan. Då var det inte känt hur långt kontrakt som succétränaren hade skrivit på för.

Nu har klubben officiellt presenterat sin nya tränare och det framgår att Potter skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre säsonger.

- Jag hade en fantastisk resa med Östersund både på ett personligt och professionellt plan. Många pratade om en återkomst till Storbritannien, men för mig handlade det mer att hitta rätt tillfälle, säger han.

Och det såg han nu i Swansea som åkte ur Premier League i våras.

- Ju mer jag förstod om projektet som väntade här, den typen av jobb som behövde göras då förstod vi att det var en utmaning som passade oss, säger han.

Oss, då menar han Billy Reid, som han hade som assisterande tränare i Östersund samt scouten Kyle Macauley, som han fick med sig till Wales.

- Vi vet hur frustrerande de senaste åren har varit, men förhoppningsvis ses nedflyttningen om ett par år som det bästa som kunde hända klubben.

Graham Potter tog över Östersunds FK 2011 och ledde laget först till allsvenskan och sedan till Europa Leagues gruppspel och sedan vidare till en sextondelsfinal där Premier League-klubben Arsenal blev övermäktig.

Det svenska språket kommer han att kunna underhålla i sin nya klubb, där spelar nämligen Kristoffer Nordfeldt och Martin Olsson.