Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pontus Jansson i duell med Turkiets Cenk Tosun.

Pontus Jansson: "Vi var inte bra"

"Det är skit detta." Det var mittbacken Pontus Janssons summering av Sveriges kollaps, där 2–0-ledningen slutade med en 2–3-förlust.

Turkiets Emre Akbaba blev den som sänkte Sverige med 2–2 i 88:e och 3–2 på tilläggstid.

Men det var inte inhopparens skicklighet som avgjorde Nations League–premiären på Friends arena.

Det var landslagets prestation, enligt mittbacken Pontus Jansson som vikarierade för febersjuke Andreas Granqvist.

- Det är en enorm besvikelse. Vi var inte bra, vi var inte bra från första minuten, vi var inte där som vi varit de sista åren. Varken kollektivt eller individuellt gjorde vi en bra match, sade han.

- Vi ledde med 2–0 och 2–1 med tio kvar och i en normal match ska vi stänga den och vinna, men det var inte vår dag.

"Tufft"

Jansson ansåg att det var alla delar i spelet som brast.

- Vi släppte till chanser som vi inte gjort tidigare, samtidigt som Turkiet gjorde det bra och vi inte hittade något eget spel, sade han.

- Varken individuellt eller kollektivt kom vi upp till den standarden som vi behövde för att slå Turkiet, då blir det tufft.

Vikarierande lagkaptenen Sebastian Larsson:

- Slarvigt, så klart. Vi gjorde ingen bra match över 90 minuter, frånsett små perioder. Jag tyckte inte att vi satte vårt försvarsspel som vi brukar eller var tillräckligt bra med bollen, sade han.

- Det som jag är mest besviken på är hur vi hanterade matchen i slutskedet. Vi hade ändå en 2–1-ledning och jag tycker att vi måste inse att vi inte spelade bra, att det inte var vår dag och då spelade enkelt för att stänga matchen.

Claesson ökade på

Sverige inledde ändå målmässigt bäst. Isaac Kiese Thelin satte 1–0 i 34:e minuten och fyra minuter in i andra halvlek ökade Viktor Claesson på ledningen.

Hakan Calhanoglus reducerade kort därefter men det var först i slutet av matchen som Turkiet kvitterade och avgjorde. Emre Akbaba dundrade in 2–2 i 88:e minuten och fyra minuter senare nickskarvade han Turkiet till segern.

- Jag vet inte vad som hände, sade Viktor Claesson.

- Jag tycker inte vi var riktig där, försvars- eller anfallsmässigt. Vi fick mycket kontringslägen på dem och det borde vara ett lag som ska passa oss perfekt, att vi kan ligga och kontra. Men vi utnyttjade inte kontringarna fullt ut och vi släppte till många lägen.

Den 11 oktober möter Sverige Ryssland – som fick 2–1 borta mot Turkiet – i andra omgången av Nations League.