Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ser Sveriges VM-kvartsfinal på plats i Samara.

Politiker hejar fram Sverige på plats

Svenska politiker ansluter sig till den blågula hejarklacken i Ryssland. Moderaterna skickar partiledaren Ulf Kristersson till Samara för att följa VM-kvartsfinalen mot England på plats. Regeringen kommer att representeras på plats av Ibrahim Baylan (S).

- Det känns otroligt angeläget att på plats vara med och heja, och göra allt det man gör framför tv-skärmen, säger Ulf Kristersson (M) till TT.

Och hur är Ulf Kristersson när han kollar på fotboll?

- Haha, ja, jag gör inte så mycket som svärmor, hon brukar tjoa och skrika. Jag brukar ha lite mer värdighet. Vi får se om jag klarar det nu på plats.

Ulf Kristerssons fotbollsintresse stavas kort och gott "mycket engagerad fotbollspappa". Själv är han gammal gymnast och har aldrig spelat fotboll. Men döttrarnas intresse har dragit med honom till otaliga fotbollsplaner.

Taggad M-ledare

Han har sett betydligt mer damfotboll än herrfotboll, och är ordentligt taggad för att lägga till Sverige–England i sin bank av fotbollserfarenheter.

- Det är det största som hänt i svensk fotboll på mycket länge och det känns viktigt att visa på plats att vi står bakom vårt fina lag. Om jag kan bidra lite till det så gör jag det gärna, säger han.

Kristersson minns så klart 1994 och hoppas på en lika fantastisk fotbollssommar i år. Och stalltipset är svensk seger.

- Om det inte går till straffar tror jag på 1–0, vi håller nollan och är lite bättre, säger han.

Pirrigt för Löfven

Regeringen kommer att representeras på plats av samordnings- och energiministern Ibrahim Baylan (S). Statsminister Stefan Löfven (S) vet inte ens om han kommer att kunna följa matchen – han är nämligen bortrest i New York, med inbokade åtaganden vid avspark klockan 10 lokal tid.

- Jag vet ännu inte hur jag kommer att följa matchen, eftersom jag är på ett ställe där jag inte vet hur förutsättningarna att se på matchen är, säger Stefan Löfven till TT:s utsände.

TT: Hur känns det att inte veta det?

- Ja, det känns pirrigt kan jag säga. För på något sätt måste den följas, det bara är så, säger Stefan Löfven.

- Jag tror att vi vinner, jag känner det på mig. Det här läget är fantastisk bra.