Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lionel Messi. Arkivbild.
Lionel Messi. Arkivbild. Bild: Joan Monfort/AP/TT

Polisrazzia mot FC Barcelona

Katalansk polis gjorde under måndagsförmiddagen en razzia mot FC Barcelonas lokaler med anledning av den så kallade "Barcagate". Det bekräftar polisen enligt AFP.

Enligt dagstidningen AS stängdes delar av kontoret medan polisen gjorde sitt tillslag.

Marca skriver att ex-presidenten Josep Maria Bartomeu också greps i sitt hem tillsammans med flera andra som misstänks vara inblandade.

"Barcagate" handlar om att tidigare ordföranden Josep Maria Bartomeu beskylls för att ha tagit hjälp av en pr-byrå för att smutskasta bland andra stjärnspelarna Lionel Messi och Gerard Piqué och samtidigt stärka sin egen position.

Barcelona har tidigare nekat till alla anklagelser.

Bartomeu avgick i oktober förra året tillsammans med hela styrelsen. Den 7 mars ska Barcelona välja en ny ordförande.

Under eftermiddagen kommenterade klubben tillslaget via sin hemsida.

”Gällande den katalanska polisstyrkans tillslag i morse på Camp Nous lokaler, som gjordes på begäran av den brottsundersökande myndighet i Barcelona som ansvarar för fallet kring en kontakt med övervakningstjänster på sociala nätverk, har FC Barcelona erbjudit sitt fullständiga samarbete till de juridiska och polisiära myndigheterna för att hjälpa till med att klargöra den fakta som är under utredning.

Informationen och dokumentationen som begärts av polismyndigheten är strikt relaterad till fakta relativ till detta fall..

FC Barcelona uttrycker sin största respekt mot den juridiska processen som pågår och för principen om förmodad oskyldighet mot de personer som är inblandade i utredningen.”