Pokémon Go kan prisas – av kungafamiljen

ANNONS
|

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria har startat organisationen ”Generation Pepp”. Under måndagen på Idrottsgalan ska prins Daniel dela ut priset ”Årets peppare” under Idrottsgalan.

Enligt bestämmelserna ska priset gå till antingen en person, en organisation eller ett iniativt som fått barn och ungdomar att röra på sig.

– Vi tror på det goda exemplets makt och hoppas att Årets Peppare ska inspirera och motivera. Hela samhället behöver arbeta tillsammans för att alla barn och unga ska ges samma möjlighet att leva ett aktivt liv, säger prins Daniel i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: När du ser den här Pokémon-typen ska du släppa allt

ANNONS

De tre nominerade i kategorin är Tomas Andersson som är lärare i Sandviken, Futebol da forca som utbildar kvinnliga ledare och succéspelet Pokémon Go som spridits som en löpeld över världen.

Spelet där miljontals användare har sprungit runt och letat efter Pokémons har fått många ungdomar och barn att börja röra på sig.

Återstår att se om det blir Pokémon Go som prisas på Idrottsgalan.

– Vi har fått in många bra nomineringar och man blir otroligt glad av att läsa om allt som görs för barn och ungas rörelseglädje i vårt land. Det har varit ett tufft arbete för juryn att välja ut endast tre stycken men vi känner oss nu glada och stolta över att kunna presentera 2016 års finalister, säger Carolina Klüft, projektledare, i pressmeddelandet.

ANNONS