Brayden Point, till vänster, gjorde ett av NHL-historiens snabbaste hattrick mot Pittsburgh. Arkivbild.

Point gjorde NHL-hattrick på 91 sekunder

Tampa Bays Brayden Point lyckades göra tre mål på 91 sekunder i matchen mot Pittsburgh. Inte nog med att det bäddade för 4–3-segern, det var dessutom ett av tidernas snabbaste hattrick.

|

Patric Hörnqvist var inblandad i det mesta som Pittsburgh skapade i matchen mot Tampa Bay i NHL-ishockeyn.

Men trots två mål och en assist förlorade hans Pittsburgh med 3–4 på hemmaplan, mycket på grund av Brayden Points snabba målkavalkad.

Han såg till att vända 0–2-underläge till 3–2-ledning för Tampa genom att sätta sitt första mål i slutet av den första perioden och de andra två innan det hade gått två minuter av den andra. Totalt endast 91 sekunder mellan mål ett och tre – det näst snabbaste oavbrutna hattricket i NHL sedan säsongen 1967-1968 (när serien utökades från sex till 31 lag), enligt nhl.com.

- Det är rätt så coolt. Det är första gången något sådant här händer mig. Jag hade så klart hjälp av att vi fick spela fem mot tre och att jag fick riktigt fina passningar, men det gäller ändå att man sätter dit lägena, säger han till sajten.

Tung period

Samtliga Tampa-mål kom i numerärt överläge och för Pittsburgh, som åkte på sin sjunde förlust på åtta matcher, är det en tung period.

- Deras powerplay är verkligen farligt och det visade de i kväll. De gjorde fyra mål. Men det är en del av ishockeyn. När det inte går ens väg måste man kämpa vidare, se till att man jobbar hårdare, vara noga med detaljerna och inte ta utvisningar. Det är det allting handlar om. Jag tycker att vi var ett bättre lag i spel fem mot fem. De vet det och vi vet det, säger Patric Hörnqvist till Pittsburghs sajt.

Lundqvist utbytt

New York-derbyt mellan Islanders och Rangers blev en målrik och spännande historia, där Islanders till slut gick segrande ur duellen med 7–5. Islanders Anthony Beauvillier blev matchvinnare med ett hattrick.

Henrik Lundqvist hade en tung dag i målet och fick lämna kassen i andra perioden efter att ha släppt in fem mål.

Backen Fredrik Claesson gjorde sitt första mål för Rangers. 25-åringen placerade ett dragskott i krysset efter en fin passning av Brett Howden.