Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Paul Pogba har fått nog av rasismen i engelsk fotboll. Bild: Alastair Grant/AP/TT

Pogba om rasistpåhoppen: "Gör mig starkare"

Rasistiska påhopp på flera Premier League-stjärnor har skakat engelsk fotboll på senare tid.
Nu uttalar sig Paul Pogba, som är en av de drabbade, på sociala medier.
"Rasistiska förolämpningar gör mig bara starkare", skriver han på Twitter.

Årets Premier League-säsong är bara tre omgångar gammal – men har redan hunnit kantats av flera skandalrubriker.

Flera spelare har rapporterats falla offer för rasistiska påhopp på sociala medier, däribland Manchester Uniteds storstjärna Paul Pogba, hans lagkamrat Marcus Rashford och Chelseas Tammy Abraham.

Nu har den förstnämnde via sina sociala mediekanaler givit svar på tal.

"Kämpar för nästa generation"

"Mina förfäder och mina föräldrar fick lida för att min generation skulle bli fri i dag, för att kunna arbeta, för att kunna ta bussen, för att kunna spela fotboll. Rasistiska förolämpningar är okunnighet och kan bara göra mig starkare och motivera mig till att kämpa för nästa generation", skriver den 26-årige fransmannen på Twitter.

Meddelandet är upplagt intill en bild där han håller i sitt spädbarn bredvid tavlor föreställande hans bortgånge far Fassou Antoine och människorättskämpen Martin Luther King.

Solskjær röt ifrån

Pogba blev föremål för rasism efter en straffmiss i den andra ligaomgången borta mot Wolverhampton och så sent som på lördagen ställdes Marcus Rashford inför samma öde när han från elvameterspunkten drog bollen stolpen i förlustmatchen mot Crystal Palace.

Även Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær har uttryckt sin frustration gällande spelarnas utsatthet på sociala medier.

– Vi måste stoppa det här, det här måste få ett slut. Jag har slut på ord om det fortsätter. Vi fortsätter att ha dessa kampanjer, "Nej till rasism", men de fortsätter att gömma sig bakom falska identiteter. Det är helt galet att vi fortfarande pratar om det här 2019, sade norrmannen efter lördagens match.