Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Poet Broline trivs i Karlstad

Färjestad är lyckobanan för Poet Broline. För två år sedan vann han E3-finalen med 900 000 kronor i förstapris. På Långfredagen var han tillbaka i Karlstad och det blev seger i Prins Carl Philips Jubileumspokal med 250 000 kronor till vinnaren.

Tränaren Peter Untersteiner utnyttjade Poet Brolines enorma startsnabbhet och femåringen sprintade till spets i V75-7. Efter startrusningen fick ledaren dra ner på tempot.

Runt sista kurvan var det full fart igen och Poet Broline höll knappt undan för Twister Bi, körd av Björn Goop.

- Jag blev faktiskt väldigt osäker om vem som var först i mål för Björns häst kom så fort sista biten. Och jag känner inte riktigt till mållinjen på den här banan. Men Goop sa att jag vann och han har ju vunnit några lopp här, sade Untersteiner.

Bra år

Poet Broline tog tionde segern i 30:e starten och närmar sig fyra miljoner kronor i startprissumma. Han slog igenom på allvar då han vann E3-finalen på Färjestad över medeldistans på svenska rekordet 1.12,4. Han blev också framröstad som årets treåring.

I fjol vann hingsten Kungapokalen på Åby och italienska storloppet Gran Premio Continentale i Bologna.

- Han har haft två väldigt bra säsonger. Vi kommer att matcha honom lugnt i femåringslopp i år. Han har fina och fräscha ben och jag hoppas att han kan vara med och tävla länge. Han är ju enormt explosiv från start och får oftast bra positioner i loppen, sade Peter Untersteiner.

Tillbaka i form

Alfas da Vinci gillar också Färjestad. På söndagen gjorde han andra starten i Karlstad och tog andra segern. Han vann ett långlopp över specialdistansen tretusen meter efter en vass avslutning sista 700 metrarna

- Alfas är en helt underbar häst. Han älskar livet, han älskar att träna och han älskar att komma till nya banor. Och mest av allt så älskar han att tävla, sade tränaren och kusken Joakim Lövgren.

Nioåringen åkte på en lättare skada i vintras och tvingades till operation. Men prognosen var god och nu är han tillbaka i gammal god form.

- Han är ju inte startsnabb men allt annat kan han. Och när formen sitter där så kan han tävla mot dom allra bästa över lång distans. Nu tar vi sikte på V75 i Örebro om tre veckor, det kommer han att gilla, sade Jägersrokusken.