Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstads Marcus Johansson och Östersunds Alhaji Gero nickar ihop i en mållös match på Jämtkraft arena.

Poängtapp för Östersund mot HBK: "Stolt"

Framgångarna i Europa League kostar i allsvenskan för Östersund. Mållöst mot Halmstad innebär att ÖFK bara har en seger på fem seriematcher.

Östersunds tränare fortsätter att rotera för att laget ska orka med både spel i Europa League och allsvenskan. Dessutom saknades Saman Ghoddos, Ken Sema och Gabriel Somi på grund av skador.

Halva startelvan mot Halmstad bestod av spelare som bara startat några matcher i år.

Få tog chansen.

- Man måste göra ändringar på grund av spelschemat och då är det naturligt att farten och samspeltheten inte är där. Men attityden och insatsen hos spelarna är fantastisk, säger Potter till C More.

Pettersson fick hjälp

Superinhopparen Jamie Hopcutt, som startade sin femte match för säsongen, kom nära ett mål i mitten av första halvlek. Anfallspartnern Alhaji Gero stångades med HBK-försvaret och målvakten Isak Pettersson hamnade på villovägar. Hopcutt försökte placera in en bredsida ur snäv vinkel mot öppet mål men bollen räddades på mållinjen av HBK-backen Alexander Berntsson.

Gero, ofta ordinarie på topp, kom själv nära ett mål med dryga timmen spelad. Hans curlade skott mot krysset hamnade dock tätt över.

HBK-målvakten Pettersson fick ofta hjälp av sin backlinje i avgörande lägen. Berntssons mittbackskollega Marcus Johansson kastade sig och täckte avslut när Johan Bertilsson fick skottläge mitt i straffområdet i slutskedet av matchen.

Gyllene läge

Mitt i Östersundspressen i slutminuterna fick gästerna ett gyllene omställningsläge. Dennis Widgren tappade bollen på mittplan och HBK kontrade i ett fyra mot två-läge. Inlägget från Gabriel Gudmundsson blev dock inte bättre än att Östersundsförsvaret kunde nicka undan.

- Vi borde ha straffat dem i slutet. Jag hoppades att Gudmundsson, med sin speed, skulle våga gå själv. Men så här är det nu, säger tränaren Igor Krulj.

Halmstad har bara vunnit en match i år – skrällsegern i premiären hemma mot just Östersund. En poäng borta mot ÖFK, där bara tre andra lag lyckats ta poäng i år – Jönköpings Södra, Sirius och IFK Göteborg – får kanske ses som godkänt för nästjumbon.

Men Krulj var inte nöjd med resultatet.

- Jag ville ha tre poäng. Men det var en fantastisk laginsats av spelarna. Vi visar att vi ska vara i allsvenskan, fortsätter han.

På torsdag är det åter Europa League-kval för Östersund. Laget har 1–0 med sig inför returen borta mot Fola Esch i Luxemburg.