Planen: Tända OS-elden 2024 i Eiffeltornet

OS i Paris 2024 kan få en spektakulär kuliss. Källor till Reuters säger att OS-elden ska tändas i monumentet. ”Arbetet har pågått under de två senaste åren”, säger en källa med insyn till nyhetsbyrån.

ANNONS
|

Den 26 juli nästa år invigs OS i Paris och planen är att beachvolleyturneringen ska avgöras framför Eiffeltornet. Men arrangörerna har större planer för det klassiska monumentet i den franska huvudstaden än så.

Enligt Reuters är arrangörens plan att OS-elden ska fästas i tornet.

”Arbetet har pågått under de två senaste åren”, säger en källa med insyn till nyhetsbyrån.

Kommer inte fästas i toppen

En källa säger att elden dock inte kommer placeras i Eiffeltornets topp, på grund av de antenner som sitter där. Det ska också vara oklart om elden kommer vara fäst på tornet

En talesperson för spelen i Paris 2024 säger till Reuters att platsen för elden inte är bestämd än – men förnekar inte att det arbetas för att den ska placeras i Eiffeltornet.

ANNONS

OS-facklan kommer anlända till värdlandet Frankrike den 8 maj, via båt till Marseille.

OS i Paris pågår 26 juli till 11 augusti 2024.

LÄS MER:Boxningsavstängning påverkar inte OS-kvalet

LÄS MER:Badminton: Inga ryssar i OS-kvalet

LÄS MER:Rysslandsfrågan kan krossa svenska OS-drömmen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS