Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Pizzabagaren Craig Fites försvar mot Michael Jordan

Michael Jordan säger att han blev matförgiftad av en pizza inför en match i finalserien 1997. Nu kliver bagaren Craig Fite fram och försvarar sig.
– En kränkande antydan, säger Fite.

Netflix-dokumentären som handlar om Michael Jordans och Chicago Bulls storhetstid "The Last Dance" har gjort enorm succé världen över.

I ett avsnitt fokuserar man lite extra på en finalmatch som kom att kallas "The Flu Game" (influensamatchen). Det var match fem i mötet med Utah Jazz 1997.

LÄS MER: Nobbade Jordan – gick miste om miljarder

Kvällen innan matchen satt Jordan på sitt hotellrum tillsammans med sin personliga tränare Tim Grover och trognaste vän George Koehler. Basketlegendaren blev då hungrig och beställde en pizza. En pizza som bar skulden till den matförgiftning som Jordan sedan drog på sig och som gjorde att han låg och spydde hela natten.

– Det var matförgiftning, 100 procent. Det var bara han som åt av pizzan, och innan hade han inte visat några symtom, säger Grover i efterhand i podcasten Bartoolsports.

Pizzabagaren försvarar sig

Men vad säger då pizzabagaren om den påstått dåliga pizzan? Han, Craig Fite, känner sig nu kränkt.

LÄS MER: Michael Jordan sänker priset på lyxhuset – igen

– Jag sade till kollegorna att jag bakar pizzan, för jag vill inte att någon gör något med den. När jag kom dit och dörren öppnades var det som om jag blev slagen i ansiktet av all cigarrök. Rummets fönster var öppna och Jordan satt där i ett linne, säger Craig Fite till Sports Network.

– Fick du (Jordan) det diagnostiserat att det var matförgiftning? Gick du till en läkare? Från deras håll är det här en kränkande antydan.

Trots att Jordan i stort sett var helt utmattad inför och under matchen gjorde han ändå 38 poäng och var den störst bidragande orsaken till att Bulls vann matchen med två poäng. Två dagar senare blev klubben och Jordan NBA-mästare för femte gången.

LÄS MER: Michael Jordans dotter Jasmines överraskande reaktion på "The Last Dance"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.